‘De vader van een vriendje had mijn zoon (7) zonder helm op de quad laten rijden’

13.01.2023 13:37
agent dochter wanhoop Beeld: Unsplash

Wanneer je kleine onder het toezicht van een ander leed overkomt neem je ze dat vast en zeker niet in dank af.

Moniek (36), moeder van Jasper (10):

“Het is al drie jaar geleden, maar ik ben er nog niet overheen. Jasper was zeven, nogal klein voor zijn leeftijd en kon amper fietsen toen de vader van vriendje Max hem op de quad zette en zonder helm de straat liet uit rijden. Jasper had geen idee hoe je zo’n ding bestuurde en ging in de bocht onderuit. Max’ vader was des duivels dat de quad was beschadigd en zette het op een schelden. Jasper rende in paniek naar huis.

Schadeclaim

Zijn knieën bloedden en hij kwam nauwelijks uit zijn woorden. Ik wist niet wat ik hoorde toen Jasper het over een quad had. Daar moet je nota bene een rijbewijs voor hebben. Mijn kind had zich wel dood kunnen rijden.

“Ik wist niet wat ik hoorde toen Jasper het over een quad had”

Toen kwam Max de jas van Jasper brengen met de mededeling dat zijn vader een schadeclaim bij ons zou neerleggen. Hij vond dat wij de reparatie van de quad moesten betalen. Ik zei dat papa dat maar zelf moest komen vertellen. Dat is nooit gebeurd, gelukkig niet. Ik ben een beetje bang voor die man.”

Lees ook – Playdates? Liever niet. ‘Ik ben als de dood dat ze iets overkomt’ >

Lief hondje

Karin (39), moeder van Tim (10):

“Toen mijn zoon bij het kind van de overburen speelde, werd hij gebeten door hun Duitse herder. Hij kwam huilend thuis. Er stond een flinke kaakafdruk in zijn been, hij bloedde en moest meteen een tetanusinjectie. Tot de dag van vandaag wacht ik op een excuus van de overburen.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.