‘Kwam oma ineens aan met een tent met honderden losse plastic ballen’

05.10.2022 11:43
Sanne Akkerman

Sanne is bekend van haar sketchvideo’s op haar Instagramkanaal @laviesanne. Ze is moeder van James (7), Isé (4) en baby Amélie.

“O ja mam, nog even over morgen: als je nou iets voor de kinderen wil mee brengen, doe mij dan een lol en beperk je tot iets kleins. De toko groeit hier qua speelgoed inmiddels uit zijn voegen.” Ik krijg aan de andere kant van de lijn niet echt een respons, waardoor ik m’n hart al vasthoud voor wat komen gaat. Ik heb het in ieder geval geprobeerd, denk ik nog.

Kinderen verwennen

Het is natuurlijk hartstikke lief dat ze de kinderen graag verwent, alleen heeft mijn moeder er een handje van om met nogal hysterisch speelgoed aan te komen. Zoals die dag dat ze een ballentent met honderden losse plastic ballen uit haar auto toverde. Of wat te denken van een prinsessenjurk waarvan ik de glitters nog maanden later uit m’n meubels stond te krabben.

Toen ik dacht dat het niet gekker kon, reed ze een enorme roze quad mijn huis binnen. De kinderen vinden het allemaal fantastisch; wij zijn minder enthousiast. Met name mijn minimalistisch ingestelde wederhelft krijgt spontaan vlekken bij de zoveelste lading – in zijn ogen – ‘meuk’.

Lees ook – ‘Mijn schoonmoeder wil altijd het mooiste en duurste cadeau geven’ >

Cadeautjes van oma

Ik haal opgelucht adem als oma de volgende dag met twee kleine cadeautjes op de stoep staat. Een doosje Lego en een tasje make-up. Na de koffie roept oma de kinderen even bij zich. “Er ligt ook nog een andere verrassing voor jullie in de auto. Lopen jullie even mee?” Ik begin ’m al te knijpen.

Even later komen ze enthousiast de kamer weer binnengerend. Oma volgt met een triomfantelijk gezicht. “Mamaaaaa, oma heeft een tipitent voor ons!” Visioenen van een tent die de halve woonkamer in beslag neemt schieten meteen door mijn hoofd. Mijn moeder leest mijn gezichtsuitdrukking. “Als je hem te groot vindt dan neem ik hem weer mee en zet ik hem in de tuin als jullie komen”, zegt ze liefjes. Ik ga voor de bijl.

Het volgende moment zitten mijn moeder en ik met pietepeuterige touwtjes het tentzeil aan de lange stokken te strikken. Even later zitten er twee dolgelukkige kinderen, vergezeld door hun knuffels en een bakje popcorn, in de tipitent. Mijn zoon steekt nog even zijn hoofd uit het raampje om te vertellen dat dit echt ‘het leukste cadeau ooit’ is. Lang verhaal kort: de tipitent staat nog steeds.

Deze column staat in Kek Mama 10-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.