‘Ze had stiekem slijm gemaakt en dat verborgen. Er stond een dikke laag schimmel op’

01.12.2022 06:29
slijm

Tijdens de grote schoonmaak een mysterieus goedje vinden waar zelfs een microbioloog niets meer van wil weten? De nachtmerrie van iedere ouder.

Esther (44): “Bij onze dochter staat een commode in de kamer met een deurtje dat alleen open kan als je een pen in het slot steekt en dan gaat wrikken. Isabel is acht en heeft een onbegrijpelijke voorliefde voor slijm maken. Als je mij ergens gek mee wil maken, moet je met een pot slijm aankomen. Ze mag alles, maar dat niet. Dus heeft ze het in het geniep gedaan.

Lees ook – Speelgoed makkelijk en snel schoonmaken: zó doe je dat >

Grote schoonmaak

Bij een grote schoonmaak van haar kamer richtte ik ook maar de hele commode eens opnieuw in. En ik opende het lastige deurtje. Meteen kwam me een ongelooflijke stank tegemoet. In de kast zag ik een paar glazen staan die ik al een tijdje kwijt was, tot de rand toe gevuld met iets volstrekt ondefinieerbaars. Er stond een dikke laag schimmel op.

“Ik wilde alleen maar slijm maken, maar dat is mislukt”

Ik heb Isabel er meteen bij geroepen en om een uitleg gevraagd. Ze barstte in tranen uit. ‘Ik wilde alleen maar slijm maken, maar dat is mislukt’, snikte ze. Waar ze het precies mee geprobeerd had, wist ze niet meer, maar er was in elk geval bakingsoda, scheerschuim en een spuitbus douchegel aan te pas gekomen. Het klinkt als ik het zo opnoem niet eens heel verkeerd, maar als je het maanden onaangeroerd in een kastje laat staan, bederft het dus.

Ik heb de glazen kokhalzend leeggegooid in het toilet en ze daarna in de kliko gemikt. We zijn inmiddels drie maanden verder en nog steeds ruikt de binnenkant van het kastje naar zuur slijm. Eén voordeel: van die rommel zelf maken is onze dochter in elk geval voorgoed genezen.”

Dit artikel staat in Kek Mama 11-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.