Commode aanschaffen: waar let je op?

08.04.2021 14:09
commode_waar_op_letten

Je wilt je baby het liefst op een zo veilig en comfortabel mogelijke manier verschonen. Maar dat de commode er mooi uitziet, is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Om de keuze makkelijker te maken, geven we je vier tips waar je op moet letten voordat je een verschoonmeubel koopt. 

Kies voor de juiste hoogte van de commode

Geloof het of niet: het eerste jaar verschoon je gemiddeld 2555 luiers – wel zo fijn als de commode dan op prettige hoogte staat. De gemiddelde werkhoogte van een commode ligt tussen de 90 en 105 centimeter, maar de maten kunnen variëren. Probeer ze daarom altijd even uit in de winkel.

 

Zorg voor een handige grootte 

Is de babykamer niet zo groot? Dan is een enorm meubel natuurlijk hartstikke onhandig. Gelukkig heb je ook veel kleinere (en zelfs inklapbare) exemplaren. En kan je hierdoor de verzorgingsproducten niet kwijt? Vergeet dan niet dat je ook tegen de muur een paar planken kunt hangen. Scheelt je enorm veel ruimte en met wat leuke accessoires erop staat 't nog gezellig ook. Tip: blad van minimaal 75 cm breed en 60 cm diep is handig omdat hier perfect een verzorgingskussen op past.

 

Lees ook
Van compact tot extra breed: dit zijn de fijnste commodes >

 

Indeling en opbergruimte in commode

Waar de ene commode lades heeft waar je halve inboedel in past, kun je je spullen bij een andere commode slechts op twee plankjes leggen. Kijk vooral naar wat jij prettig (en mooi) vindt, maar zorg er wel voor dat je de luierdoekjes, verzorgingsproducten en luiers heel gemakkelijk kunt pakken zonder dat je weg hoeft te lopen van je baby. Ook hydrofiele doeken en rompertjes kun je het beste binnen handbereik hebben. Let er daarnaast op of je links- of rechtshandig bent, zodat je je niet in bochten hoeft te wringen om bij de juiste lade te kunnen. Kortom: hou er bij de aanschaf rekening mee dat de indeling die jij in gedachten hebt, ook overeenkomt met de commode die jij op het oog hebt.

 

Zijwaarts of van voren verschonen? 

Stel jezelf deze vraag, zodat je hier je commode op kunt aanpassen. Want heb je eenmaal voor een meubel gekozen waar je zijwaarts staat, is het niet zo makkelijk te veranderen.

 

Meer tips voor de babykamer? Volg Kek Mama op Facebook >