Je wilt je baby het liefst op een zo veilig en comfortabel mogelijke manier verschonen. Maar dat de commode er mooi uitziet, is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Om de keuze makkelijker te maken, geven we je vier tips waar je op moet letten voordat je een verschoonmeubel koopt.
Lees verder onder de advertentie
Kies voor de juiste hoogte van de commode
Geloof het of niet: het eerste jaar verschoon je gemiddeld 2555 luiers – wel zo fijn als de commode dan op prettige hoogte staat. De gemiddelde werkhoogte van een commode ligt tussen de 90 en 105 centimeter, maar de maten kunnen variëren. Probeer ze daarom altijd even uit in de winkel.
Lees verder onder de advertentie
Zorg voor een handige grootte
Is de babykamer niet zo groot? Dan is een enorm meubel natuurlijk hartstikke onhandig. Gelukkig heb je ook veel kleinere (en zelfs inklapbare) exemplaren. En kan je hierdoor de verzorgingsproducten niet kwijt? Vergeet dan niet dat je ook tegen de muur een paar planken kunt hangen. Scheelt je enorm veel ruimte en met wat leuke accessoires erop staat ’t nog gezellig ook. Tip: blad van minimaal 75 cm breed en 60 cm diep is handig omdat hier perfect een verzorgingskussen op past.
Waar de ene commode lades heeft waar je halve inboedel in past, kun je je spullen bij een andere commode slechts op twee plankjes leggen. Kijk vooral naar wat jij prettig (en mooi) vindt, maar zorg er wel voor dat je de luierdoekjes, verzorgingsproducten en luiers heel gemakkelijk kunt pakken zonder dat je weg hoeft te lopen van je baby. Ook hydrofiele doeken en rompertjes kun je het beste binnen handbereik hebben. Let er daarnaast op of je links- of rechtshandig bent, zodat je je niet in bochten hoeft te wringen om bij de juiste lade te kunnen. Kortom: hou er bij de aanschaf rekening mee dat de indeling die jij in gedachten hebt, ook overeenkomt met de commode die jij op het oog hebt.
Lees verder onder de advertentie
Zijwaarts of van voren verschonen?
Stel jezelf deze vraag, zodat je hier je commode op kunt aanpassen. Want heb je eenmaal voor een meubel gekozen waar je zijwaarts staat, is het niet zo makkelijk te veranderen.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).