Handige tips voor een goedkope babykamer

13.12.2022 10:31
onderzoek-naar-babysterfte

Je hoeft maar een babywinkel binnen te lopen om inspiratie op te doen voor je babykamer en de euro’s vliegen je om de oren. Vergeet die dure meubelsets: met deze tips maak je een goedkope babykamer die minstens zo leuk is.


Het hóeft geen fortuin te kosten.

Goedkope babykamer

Hoera, je bent zwanger! Eén van de leukste dingen tijdens je zwangerschap is de babykamer in orde maken: welke meubels ga je kopen, komt er een behangetje op de muur of wordt het een muurschildering en hoe zit het met accessoires? Al snel zul je merken dat een mooie babykamer flink wat gaat kosten, want in de grote babyzaken staan de mooiste kasten, babybedjes en commodes uitgestald. Vaak zijn ze als set te koop en dan ben je honderden euro’s kwijt.

Om kosten te besparen – want laten we wel wezen, een zwangerschap is al duur genoeg – zetten wij een paar handige tips voor je op een rij:

Op de groei

Ze zien er oh zo mooi uit, die kleine commodes en die schattige babykleding-kasten. Maar sta er even bij stil hoelang je de meubels gebruikt. Juist: maar een paar jaar. Het loont dus om te kijken naar bijvoorbeeld een ladekast die je kunt gebruiken als commode, zodat je ‘m na de babyfase kunt gebruiken voor speelgoed en andere spullen.

Hetzelfde geldt voor het bed van je kleine spruit: koop een meegroeibed, zodat je geen geld kwijt bent voor een ledikantje en later een kinderbed.

Lees ook:
5 x meer sfeer in de babykamer >

Outlets

Bij veel babyzaken, zoals de BabyDump en Baby & Tiener Store, kun je complete meubelsets voor je babykamer scoren voor een leuk prijsje. Zo zijn er babykamers te koop tussen de 200 en 300 euro.

Ook kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan en bij Ikea een ladekast, ledikantje en een kledingkast kopen. Tip: haal bijvoorbeeld leuke deurknoppen bij een bouwmarkt, geef ze een likje verf en plaats die op de commode. Zo pimp je je Ikea-meubels zodat ze er nét even anders en wat leuker uitzien.

Tweedehands

Is je zus een tijdje geleden zwanger geweest of heeft je vriendin een kind van een paar jaar oud? Wie weet hebben zij nog wel een wiegje of commode op zolder staan die je over kunt nemen. Ook de kringloopwinkel en Marktplaats staan vol met babyspullen, want veel mensen gebruiken het maar voor een paar jaar.

Online

Van AliExpress tot Ebay: kijk ook eens op buitenlandse webshops. Je kunt er de leukste stickers, lampjes en andere accessoires vinden die bijna niets kosten. Of ga zelf creabea aan de slag en maak bijvoorbeeld een muziekmobiel of knuffel voor je baby. Wel even checken dat alles voldoet aan de veiligheidseisen.

Huren

Een kinderwagen, wieg, kleding, draagdoek bakfiets en zelfs een kolfapparaat: je kunt het zo gek niet bedenken of het is te huur. Handig, helemaal als je je bedenkt dat je kind er waarschijnlijk maar even gebruik van maakt. In dit artikel vertellen we meer over het huren van babyspullen.

Nog meer tips? Volg ons op Facebook of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >