‘Overal zat hondenpoep. Ik wist niet waar ik moest beginnen met poetsen’

08.12.2022 08:22
regen schoenen kind Beeld: Unsplash

Tegen een beetje viezigheid kun je vast als ouder, maar er zijn van die momenten dat je jezelf afvraagt hoe jouw kleine engeltjes zulke gigantische smeerlappen kunnen zijn.

Nora (36): “Mijn zoons hadden allebei in de hondenpoep getrapt, ook daar ben je blijkbaar tweeling voor. Ze waren de trap opgerend met hun schoenen aan. Ze waren op hun bed gaan staan om van de plank daarboven de pot met knikkers te pakken. Overal zat poep. Ik wist echt niet waar ik moest beginnen met poetsen. Nog dagenlang verbeeldde ik me dat ik het rook.”

Lees ook – Poep, luizen, kots en snot: ‘Getver, wat zijn kinderen vies’ >

Spic en span

Carolien (39): “In de wc van ons huurhuisje stond een toiletborstel, mijn grootste nachtmerrie. Want: hoe vaak is die al niet gebruikt?! ‘Blijf van die borstel af, wat er ook gebeurt’, sommeerde ik mijn kinderen. Nicolaas (4) had mijn memo blijkbaar gemist. Hij liet mij trots zien dat hij even de muren van het toilet had ‘schoongemaakt’.

“Hij liet mij trots zien dat hij even de muren van het toilet had ‘schoongemaakt’”

Verbijsterd keek ik naar mijn kind die met zijn ene hand de steel van de borstel en de andere hand de borstel zelf vasthield. Kokhalzend heb ik mijn hem onder de douche gezet terwijl mijn man Pieter met – goddank meegenomen – schoonmaakdoekjes de schade in het toilet herstelde. De toiletborstel heeft de rest van onze vakantie buiten in de bosjes gelegen. Te smerig.”

Dit artikel staat in Kek Mama 11-2022.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.