Ouderleugentjes: ‘Het warme water is op’

29.10.2023 14:51
warm water is op douchen Beeld: Getty Images

Helaas jongens, het warme water is écht op – en meer leugens die het leven makkelijker maken.

Lisette (32), moeder van Jari (10), Figo (9) en Siem (7):

“Ik meld wekelijks dat het warme water op is, zet desnoods kracht bij deze bewering door de warme kraan beneden open te draaien. Tenminste bij de jongsten.

Onze oudste snapt dat warm water geld en energie kost. Hij heeft al behoorlijk wat verantwoordelijkheidsgevoel en doucht uit zichzelf al kort. Jari kijkt mij ook met een ondeugend lachje aan als ik de koude kraan aanzet bij de jongste twee. Hij snapt sinds kort hoe het zit.

Op = op

Ik vind het op zich belangrijk dat de kinderen begrijpen dat er altijd wel een reden is waarom iets niet kan of moet. Maar ingewikkelde klimaatverhandelingen of dure energierekeningen hebben nog weinig nut. En door alleen maar te zeggen dat ze onder de douche vandaan moeten komen, kom ik over als een bazige, delegerende moeder. Door te zeggen dat het warme water op is, leren Figo en Siem dat ze niet eindeloos warm water kunnen gebruiken. Scheelt een hoop onderhandelen.”

Lees ook – ‘Uitkijkend over de Franse Alpen belde ik naar school en meldde mijn kind ziek’ >

Kindverklikker

Bianca (40), moeder van Micah (11) en Jonah (9):

“Op de slaapkamerdeur van mijn man en mij hangt een windharpje, zogenaamd om ons te waarschuwen als er storm op komst is. Onze zonen slikken deze bewering als koek. Wat zij niet weten is dat het geen windverklikker is, maar een kindverklikker. Ideaal als mijn man en ik ongestoord willen seksen. Het heeft ons al een paar keer op tijd gewaarschuwd de dekens heel hoog op te trekken.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.