Ouderleugentjes: ‘Onze vierjarige denkt dat onze kat ’s nachts de koekjes opeet’

03.11.2023 05:17

Helaas jongens, de poes heeft de koekjes opgegeten – en meer leugens die het leven makkelijker maken.

Anna (36), moeder van Alex (8) en Josje (4):

“Onze vierjarige denkt dat onze kat Mickey ’s nachts als zij slaapt de koekjes opeet. Zo voorkomen we dat Josje iedere dag om een koekje zeurt als we een keer een rol kopen voor de visite. Ooit begonnen als een grapje: ‘Oh, de chocoladebiscuits weg? Dan heeft Mickey ze vast opgegeten!’

Haar verbaasde gezicht was enorm grappig. Het verhaal van de stoute poes houden we erin, want het is veel makkelijker dan een drammende kleuter.”

‘Dat is boerenkool’

Maddy (30 jaar), moeder van Merel (6), Bram (5) en Emma (1):

“Onze jongste eet alles wat je haar voorzet. Bij onze twee oudsten is dat wel anders. Vooral maaltijden waar prei in zit, zijn een drama. De kleinste stukjes weten ze nog tussen de pasta, in de ovenschotel of soep te vinden. Boerenkool daarentegen vinden ze heerlijk. Sindsdien bestempel ik elk gerecht met prei tot boerenkool. Bijzonder genoeg is het probleem daarmee opgelost en eten ze de prei zonder te zeuren op.”

Lees ook – Flapuit: ‘Mama reed tegen een paaltje en toen kreeg ik een Happy Meal’ >

‘Dat zijn niet de echte’

Sarina (48), moeder van Brandt (13) en Rens (11):

“‘De pepernoten die vanaf augustus in de winkel liggen, zijn niet de echte en smaken dus ook niet lekker. Sint neemt pas in november de echte mee uit Spanje.’ Zo voorkwam ik jarenlang dat de kinderen wekenlang om pepernoten zeurden en kon ik de aankoop nog even uitstellen. Ook veel beter voor mijn eigen lijn.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.