Flapuit: ‘Mama reed tegen een paaltje en toen kreeg ik een Happy Meal’

04.12.2022 09:51
fastfood-kind

Wanneer jij gerust een klein smoesje wilt vertellen om je eigen hachje te redden, maar je kind een open boek is sta je weleens met het schaamrood op de kaken.

Musetta (38), moeder van dochter Nura (15), zoon Julyan (13), zoon Taegan (11) en dochter Ruan Auréli (4):

“Samen met Julyan van destijds zeven was ik op pad op onze mama-zoondag. ’s Morgens reed ik met de auto per ongeluk tegen een paaltje. Ik schrok, maar er was gelukkig niks van te zien.

“Ik had geen zin in commentaar thuis, dus kocht ik Julyan om”

Ik had geen zin in commentaar thuis, omdat zulke stommiteiten me wel vaker overkomen, en dus kocht ik Julyan om: als hij niks zou zeggen tegen papa, zou ik op de terugweg langs de McDonald’s rijden. Nou, dat zag hij wel zitten.

Maar we waren nog niet over de drempel thuis of hij riep naar mijn man: ‘Mama reed tegen een paaltje en als ik mijn mond zou houden gingen we naar de McDonald’s. Ik koos een Happy Meal.’”

Lees ook – Eh, pijnlijk: dit is hét bewijs dat kinderen (veel) te eerlijk zijn >

Grote mond

Suzan (38), moeder van zoon Wouter (12):

“Het mag niet, toch doe ik het af en toe: even een appje lezen of schrijven in de auto. Ik was letterlijk tweehonderd meter van huis, op een stil boerenlandweggetje, en appte mijn vriend dat ik eraan kwam. Daardoor zag ik dus niet dat er politie achter me reed.

“Vanaf de achterbank riep hij: ‘Niet waar, dit doe je altijd!'”

Ik werd aan de kant gezet, mijn telefoon had ik inmiddels in paniek op de grond van de bijrijdersstoel gegooid. De agente was niet van plan toe te geven: ‘Sorry, sorry, dit doe ik echt nooit’, loog ik.

Wouter zat helemaal strak van de spanning achter me, hij was toen een jaar of acht. ‘Oh!’ riep hij. ‘Dit doe je altijd!’ Ik kreeg meteen een bekeuring. Wel heb ik er echt van geleerd. Namelijk: vertrouw je kinderen voor geen meter.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.