Rian (38) leende geld van haar schoonouders, maar van die schulden heeft ze nog altijd spijt. “Ik zie mijn schoonvader nog binnen komen, het contract in zijn hand.”
Lees verder onder de advertentie
Rian (38, getrouwd, moeder van een zoon): “Leen nooit van je schoonouders. Hebben wij wel gedaan en man, wat heb ik een spijt. Mijn man wilde een opleiding volgen, maar de €2400 die daarvoor nodig was, hadden we niet. Schoorvoetend klopte hij aan bij zijn ouders, die geld zat hebben maar toch eerst met elkaar moesten over leggen.
Lees verder onder de advertentie
Overeenkomst tekenen
Na vier dagen lieten ze weten dat hij het geld wel kon lenen. Eerst kregen we een overeenkomst die we moesten tekenen, waarin we beloofden dat we het geld binnen een jaar zouden terugbetalen en als we in gebreke zouden blijven – zo stond het er echt – zou onze auto het onderpand zijn.
Ik moest er nog om lachen: die auto is niet eens 2400 euro waard. Je voelt ’m aankomen: ik verloor dat jaar mijn baan, tweehonderd euro per maand werd ineens veel geld dat nodig was voor onze hypotheek en we hebben het niet gered om binnen een jaar te betalen.
Ik zie mijn schoonvader nog binnen komen, het contract in zijn hand, en ik zie mijn man nog de auto sleutels overhandigen. Absurd, natuurlijk. Nu kon hij niet eens naar zijn werk en onze zoon naar voetbal brengen werd ook een probleem.
Na een dag kwam mijn schoonvader tot inkeer en bracht hij de auto terug, maar het is eigenlijk nooit meer goed gekomen tussen ons. Het geld hebben we al schrapend binnen een week na die idiote actie snel terugbetaald, al moesten we er onze kampeervakantie voor annuleren.”
Lees verder onder de advertentie
Dit artikel is deel van een interview serie in een Kek Mama Geldspecial.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).