‘Mijn schoonvader nam onze auto mee toen we onze schulden niet op tijd konden betalen’

05.09.2022 09:02
schoonvader auto schulden afbetalen Beeld: Shutterstock

Rian (38) leende geld van haar schoonouders en daar heeft ze nu nog spijt van. “Ik zie mijn schoonvader nog binnen komen, het contract in zijn hand.”

Rian (38, getrouwd, moeder van een zoon).

“Leen nooit van je schoonouders. Hebben wij wel gedaan en man, wat heb ik een spijt. Mijn man wilde een opleiding volgen, maar de €2400 die daarvoor nodig was, hadden we niet. Schoorvoetend klopte hij aan bij zijn ouders, die geld zat hebben maar toch eerst met elkaar moesten over leggen.

Overeenkomst tekenen

Na vier dagen lieten ze weten dat hij het geld wel kon lenen. Eerst kregen we een overeenkomst die we moesten tekenen, waarin we beloofden dat we het geld binnen een jaar zouden terug betalen en als we in gebreke zouden blijven – zo stond het er echt – zou onze auto het onderpand zijn. Ik moest er nog om lachen: die auto is niet eens 2400 euro waard. Je voelt ’m aankomen: ik verloor dat jaar mijn baan, twee honderd euro per maand werd ineens veel geld dat nodig was voor onze hypotheek en we redden het niet binnen een jaar te betalen.

Lees ook
Vrek trouwt big spender: ‘Hij vindt dat ik stom met geld omga’ >

Nooit meer goed gekomen

Ik zie mijn schoonvader nog binnen komen, het contract in zijn hand, en ik zie mijn man nog de auto sleutels overhandigen. Absurd, natuurlijk. Nu kon hij niet eens naar zijn werk en onze zoon naar voetbal brengen werd ook een probleem. Na een dag kwam mijn schoonvader tot inkeer en bracht hij de auto terug, maar het is eigenlijk nooit meer goed gekomen tussen ons. Het geld hebben we al schrapend binnen een week na die idiote actie snel terugbetaald, al moesten we er onze kampeervakantie voor annuleren.”
Dit artikel is deel van een interview serie in een Kek Mama Geldspecial.

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram.