Sanne Akkerman over heftige bevalling: ‘Ongekend wat ons lichaam aankan’

04.05.2022 09:52
Sanne Akkerman Laviesanne

Sanne Akkerman (30), beter bekend als Laviesanne, beviel een week geleden van haar dochter Amélie. Op Instagram vertelt ze openhartig over de snelle, maar heftige bevalling.

Amélie werd geboren tijdens een ‘flitsbevalling’ van tweeënhalf uur, maar had een heftige start. Het meisje moest namelijk gereanimeerd worden. Inmiddels maken moeder en dochter het goed.

Herbelevingen

Als een van haar volgers vraagt hoe het gaat, reageert Sanne: “Alles gaat zeker oké! Vooral de eerste dagen na de bevalling had ik veel herbelevingen van de cruciale momenten. Mijn ontsluiting die veel te snel ging, het dalende hartslagje, haar schoudertje dat vast zat, het moment dat 112 gebeld moest worden, de chaos en de paniek”, schrijft Sanne. “Maar ik denk dat iedere vrouw haar bevalling de eerste dagen herbeleeft. Erover praten helpt zeker. En het feit dat het allemaal goed is afgelopen natuurlijk ook.”

Thuis bevallen

Sanne voelde zich even schuldig over het feit dat ze per se thuis wilde bevallen, maar in het ziekenhuis was de situatie niet anders geweest, laat ze weten. “Het ziekenhuis had ik bovendien niet eens gehaald, dan was ik 100% in de auto bevallen.”

Lees ook: LavieSanne: ‘Het was niet mijn meisjesdroom om moeder te worden’

Als een koe

Tot slot doet Sanne een shoutout naar het vrouwelijk lichaam. “Het is ongekend wat dat aankan. Ik heb als een koe, waar een kalf uit werd getrokken, op mijn bed gezeten. Ik zal je de details besparen, maar er is behoorlijk wat gewroet en getrokken en geduwd en gesjord om haar eruit te krijgen”, vertelt ze op Instagram Stories. “Maar dat je gewoon weer kan lopen en kan zitten daarna en je ding kan doen. Poepen en plassen zonder dat je hele onderkant eraf klettert. Ik vind dat ongelofelijk.”

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram