Ongelukje onderweg: ‘Ik liep bijna huilend van ellende het tankstation in’

09.08.2022 12:51
schrale huid baby Beeld: Shutterstock

Een lange autorit voor de boeg, baby goed ingepakt in de maxi-cosi en vol goede zin op pad. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje, ook op vakantie.

Rachelle (31): “Alles ging lekker, ik had het helemaal onder controle, onze autorit met een baby van drie maanden. Bobbi lag heerlijk te slapen in haar maxi-cosi, lekker warm in zo’n behaaglijke zak van teddystof.

Spuitluier

Drie minuten voor onze geplande koffiestop werd ze wakker; het kon niet beter. Ik pakte alvast de spulletjes voor een fles en voelde me echt een übermoeder, zo smooth verliep de reis. Maar toen tilde ik onze dochter uit de zak en greep ik met beide handen in een warme, zompige drek. De eerste spuitluier met uitlopers tot in de nek was een feit. Alles zat eronder. Mijn handen, Bobbi’s kleertjes, de zak waarin ze had liggen slapen – zelfs op de maxi-cosi zelf zaten natte plekken.

Lees ook – Het roadtrip-seizoen komt eraan: zo hou je het gezellig op de achterbank >

Huilend van ellende

Met mijn dochter op gepaste afstand voor me uit, ben ik bijna huilend van ellende het tankstation ingelopen. Daar stond een enorme rij voor de toiletten en de verschoningsruimte zat op slot. Er was niets meer van mijn goede gevoel over. Ik heb een uithoekje van het wegrestaurant opgezocht, waar ik op de grond de schade enigszins probeerde te verhelpen. ‘Kan ik wat doen’, vroeg mijn vriend. ‘Haal maar koffie. VEEL KOFFIE’, snauwde ik.

Na een halfuur dikke paniek nam ik helemaal gesloopt weer plaats in de auto. Ik kreeg de poepgeur de rest van de reis niet meer uit mijn neus.”

Dit artikel staat in de Kek Mama Zomerspecial 2022.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)