De rit kan beginnen: 7x mooie en veilige autostoeltjes

29.03.2023 10:52
autostoeltjes Beeld: Shutterstock

Een goed autostoeltje is onmisbaar, want als je met je kind op pad gaat is het belangrijk dat hij comfortabel en veilig vervoerd wordt. Wij zetten een aantal opties voor je op een rij. Oh en lekker. 

Autostoeltjes bestaan natuurlijk in allerlei soorten en maten, maar ieder model moet aan één van de vastgestelde Europese keurmerken voldoen. Welke dat zijn en waar je nog meer op moet letten bij het uitzoeken van een goede autostoel, leggen we je hier uit.

Hieronder zetten we zeven mooie en veilige modellen voor je op een rij:

Maxi-Cosi Pebble

 

Maxi-Cosi Pebble is al te gebruiken vanaf de geboorte en voorzien van impact-absorberende materialen en een 3-puntsgordelsysteem voor extra veiligheid. En extra handig wanneer je kiest voor de 360 versie, kan-ie volledig rond draaien. Geen gestuntel meer op de achterbank!

– Verkrijgbaar in meerdere kleuren
– Hoofdsteun eenvoudig te verstellen
– Inclusief tweedelige baby-hugg-verkleiner en zonnekap

Geschikt voor kinderen van 40-83 cm.

 

Lees ook
8x goeie apps voor onderweg >

 

Maxi-Cosi Kore Authentic

 

Dankzij de verstelbare rugsteun groeit de stoel jarenlang mee met je kind. Zet ‘m gemakkelijk vast met het Isofix- of gordelsysteem en is de bekleding vies geworden? Dan gooi je die gemakkelijk even in de was.

– Verkrijgbaar in vijf kleuren
– Voorwaartse zit
– Zomerhoes bij te bestellen

Geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar

 

Cybex Cloud

 

Je kijkt er vast niet van op als we zeggen dat deze ‘polka dot design’ autostoel is ontworpen door onder meer Katy Perry. Het doel: plezier en puur geluk uitstralen. De Cybex Cloud Z i-Size is de opvolger van de prijswinnende Cloud Q en nog lichter dan z’n voorganger.

Je kind zit er niet alleen veilig en heerlijk comfortabel in, maar kan er zelfs ook in liggen: als je het stoeltje niet in de auto gebruikt, is hij in volledige ligstand te plaatsen.

– 11 standen voor de hoofdsteun
– Voorzien van het L.S.P. systeem, voor optimale zijwaartse bescherming
– Wasbare hoes

Geschikt voor kinderen tot 13 kg

 

Britax Römer Dualfix

 

Rugpijn voorkomen als je je kind constant in en uit de autostoel tilt? Kies dan voor dit autostoeltje van Britax Römer, want die kun je 360 graden draaien: handiger kan niet.

– Bevestigen met ISO-fix
– V-vormige hoofdsteun
– Verkrijgbaar in vijf kleuren

Geschikt voor 3 tot 18 kg

Babyauto Duplo

 

Op zoek naar een autostoel die voorlopig nog even meegaat? Dit exemplaar is geschikt voor pasgeboren baby’s tot kinderen van twaalf jaar. Ook de rugleuning is verstelbaar in verschillende standen.

– Naar voren gericht
– Bekleding is wasbaar
– Verstelbare rugleuning

Geschikt voor 0 tot 36 kilo

 

Nuna AACE

 

 

De Nuna AACE LX is een topper. Hij groeit mee met je kindje aan alle kanten. Zo issie namelijk te stellen in zowel de hoogte, breedte als zitdiepte. Super handig! Het autostoeltje is geschikt en veilig voor kindjes van 4 tot 12 jaar.

– Met een 3-puntsgordel
– Bevestiging via ISO-fix of gordel
– Verstelbare rugleuning

Geschikt voor 15 tot 36 kilo

Nog meer tips als je met je kind op pad gaat?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >