Dat ging ff mis: ”We zijn de kinderen vergeten op de parkeerplaats’, gilde ik tegen mijn man’

31.03.2021 12:12
dat ging ff mis kinderen vergeten tankstation

Een moeder vertelt over het hilarische moment in het moederschap waarop ze even he-le-maal de mist in ging.

Irene (33), getrouwd met Rich (35), is moeder van Daisy (11) en Belle (9).

“Het was zomer 2017. Samen met onze meiden van toen 9 en 7 reden we over de Duitse autobahn naar Puglia in Zuid-Italië. De achterbank van de auto lag bezaaid met kussens, dekens, beren en poppen. Ik kon de meiden amper zien zitten. Ter hoogte van Keulen stopten we voor een plaspauze en om te tanken. Daisy en Belle kregen allebei vijftig cent om te plassen, Rich en ik stonden bij de kassa te klooien met een pinpas die niet werkte. Weer in de auto mopperden we nog door.
 

Lees ook
20 Opvoedblunders die we (bijna) allemaal een keer begaan >

 

Vergeten

Na, ik schat, hóóguit drie minuten draaide ik me om om de meiden te vragen of ze trek hadden. Niemand te bekennen tussen de kussens. ‘We zijn de kinderen vergeten!’ gilde ik hysterisch. Wat er dán allemaal door je heen gaat. Je schreeuwt en jankt tegelijk. We wilden eraf, terug, maar de eerstvolgende af- en oprit bleek pas over 25 kilometer te zijn. Ik was in staat 112 te bellen, maar vond net op tijd het juiste adres op onze pinbon, zodat ik alarm kon slaan. Ondertussen was Daisy op een Nederlands stel afgestapt. Ze had hen met veel gevoel voor drama verteld dat zij en haar zusje in de steek waren gelaten.

Het kostte bijna een uur, maar toen waren we weer terug op het tankstation. Al die tijd heeft het oudere echtpaar zich over onze dochters ontfermd. Superlief. Na afloop van de vakantie heb ik ze bloemen gestuurd. En mijn kinderen heb ik wel honderd keer geknuffeld. Gelukkig hebben ze er geen trauma aan overgehouden. Het is slechts een mooi verhaal waarbij ze weten dat ze altijd kunnen rekenen op veel afschuw en medelijden van hun luisteraars.”
 

Deze dat ging ff mis staat in Kek Mama 08-2020.

 

 

Wil je een abonnement op Kek Mama? We hebben een geweldige aanbieding voor je: 8x Kek Mama & Studio Noos tas voor maar € 49,95!