Het roadtrip-seizoen komt eraan: zo hou je het gezellig op de achterbank

21.06.2022 13:37
autovakantie kinderen Mariëtte Middelbeek Beeld: Pixabay

Een lange autorit naar je vakantiebestemming klinkt je als moeder waarschijnlijk niet als muziek in de oren. Ruziënde kinderen, eindeloos veel plaspauzes en minimaal 1000 keer de vraag of jullie er al bijna zijn… Zo hou je het wél gezellig op de achterbank!

Spelletjes

Speel een spelletje! En dan niet op de tablet of telefoon, maar gewoon met elkaar. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jullie als ouders. De tijd vliegt voorbij en jullie hebben even quality time met elkaar. Geen inspiratie? Hier vind je een lijstje met de leukste auto-spelletjes!

Toffe tussenstops

Neem wat langer de tijd voor jullie rit. Ja echt, je kunt de rit een stuk leuker maken voor je kinderen door onderweg op toffe plekken te stoppen. Kijk eens langs welke steden of bezienswaardigheden jullie onderweg komen en kijk of je er een pitstop kunt maken. Zo rij je van bestemming naar bestemming en deel je de lange reistijd een beetje op.

Snack-spel

Even tanken? Neem je kinderen mee naar binnen en laat ze een snack uitzoeken. Zo vaak zullen je kids niet in een buitenlands benzinestation staan, dus hebben ze meteen iets te bekijken. Geef een opdracht mee: zoek iets uit wat je nog nooit gegeten hebt, kijk of je de zuurste snoepjes ooit kunt vinden of kies iets met de kleur rood. Kunnen ze die snack mooi de volgende kilometers oppeuzelen, zijn ze weer even zoet (of zuur).

Verrekijker

Scoor een verrekijker en laat je kinderen op ontdekkingstocht gaan vanuit de auto. Welke dieren spotten ze? Wat zijn mensen in andere auto’s aan het doen? Er valt zoveel te zien vanuit je auto. Kijk ook of ze ook al verschillen kunnen vinden tussen het land waar je in rijdt en Nederland. Dit brengt ook nog eens leuke gesprekken op gang.

Routekaart

Print een kaart met jullie route en betrek je kinderen in de reis. Weten ze na een tijdje nog waar jullie ongeveer rijden? Zoek eventueel leuke weetjes op over de gebieden waar jullie doorrijden, zodat ze ernaar op zoek kunnen gaan (met hun verrekijker!). Maak van elke grensovergang een klein feestje of bedenk iets leuks voor elke 100 kilometer die jullie rijden.

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.