Beeld: Getty
Beeld: Getty

Opvallend nieuws over autisme. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het gedrag van autistische kinderen verbetert wanneer ouders leren om hun kind beter te begrijpen. Zelfs als het kind in kwestie niet in staat was om te spreken of te reageren.

In het onderzoek, dat afgelopen dinsdag gepubliceerd werd in het The Lancet Journal, werd een groep van 152 autistische kinderen zes jaar lang bestudeerd. In diverse sessies van zes weken kwamen de kinderen en ouders twee keer per week op therapie. Daar werden de ouders getraind om het gedrag van hun kind te begrijpen. De onderzochte kinderen waren aan het begin van het onderzoek allemaal twee tot vier jaar oud. Ook hadden ze een zware vorm van autisme. Zo konden ze aan het begin van de studie niet praten of reageren op hun ouders.

Geen oplossing

De therapie is geen oplossing voor autisme, zo benadrukken de onderzoekers. Ook zal het niet helpen tegen de heftige angst en depressie die een autistisch kind kan ervaren. Toch werd het gedrag van de kinderen anders door de therapie. Tijdens het spelen met de ouders zochten de kinderen zelf contact. Bijvoorbeeld door speelgoed aan te bieden. En dat is voor veel ouders al een fantastische vooruitgang. Op de lange termijn is er nog meer goed nieuws. Na zes jaar was niet alleen de communicatie met de ouders verbeterd, ook de interactie met leeftijdsgenootjes ging steeds beter. Aan het einde van de rit vertoonde 46% van de 152 kinderen geen ernstig autistisch gedrag meer. 

Of deze therapie ook in Nederland beschikbaar komt, is nog onbekend.

Bron: NU.nl

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.