Moeder krijgt kritiek na troosten huilende zoon (8): ‘Behandel ‘m niet als een baby’

08.02.2017 11:30
moeder-kritiek-huilende-zoon-baby

Jaime Primak Sullivan (schrijfster en moeder van 3) was met stomheid geslagen toen zij kritiek kreeg omdat ze haar zoon Max (8) tijdens een basketbalwedstrijd troostte. “Je moet een jongen niet als baby behandelen”, werd er gezegd. 

Ze schreef de woede van zich af op Facebook en haar post ging in no time viral. 
 

‘Het is oké’

Nietsvermoedend zat Jaime langs de lijn bij een basketbalwedstrijd van haar zoontje, tot-ie ineens een bal in zijn gezicht kreeg. Ze zag dat hij zijn tranen probeerde in te houden en als reactie rende ze naar hem toe. Max viel in haar armen en barstte in tranen uit. “Het is oké”, zei Jaime geruststellend. 
 

Waarom?

Ineens hoorde de moeder een stem achter zich: “Je moet hem niet als een baby behandelen.” Jaime voelde zich machteloos. Ze veegde Max’ tranen weg en haar bloed kookte, maar een reactie kon ze niet geven. Het enige wat ze dacht: “Waarom wordt jongens geleerd om niet te huilen? Waarom mogen zij geen pijn hebben en waarom moeten zij zich ‘groot houden’?” 
 

Het enige wat ze kon doen is het van zich afschrijven. Deze indrukwekkende post werd duizenden keren gedeeld, geliket en er werd massaal gereageerd: