De top 10 meest verkochte kinderboeken 

02.04.2024 10:39

Vandaag wordt wereldwijd De Internationale Dag van het Kinderboek gevierd. Dat deze dag op 2 april valt, is geen toeval. Het is namelijk de geboortedag van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. 

Het doel van deze dag? Het belang van kinderboeken en het plezier van lezen onder de aandacht brengen. Kinderboeken zijn belangrijk bij de ontwikkeling van onze kleintjes en helpen hen bij het ontdekken van nieuwe werelden en ideeën. Inspiratie nodig? Dit zijn de 10 meest verkochte kinderboeken: 

1. De mooiste vis van de zee

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft – en later nog meer – vinden ze hem aardig en merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste te zijn.

2. Wonka

Dit nieuwe verhaal is gebaseerd op de film Wonka van Warner Bros Pictures. Geïnspireerd op Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl. Wonka is het fantastische verhaal over de grootste uitvinder, goochelaar en chocolademaker ter wereld – de man die we nu allemaal kennen als de geweldige Willie Wonka.

Nog meer boekentips: 10x de leukste prentenboeken van 2024

3. Van wie zijn deze billen?

Van wie zijn deze billen? Een boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren kinderen om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. 

4. Beloofd is beloofd, kleine panda’s

Het verhaal neemt je mee naar een mistige bergtop, waar de twee pandazusjes, Len en Jik, samen met hun moeder leven. De zusjes beloven mama dat ze altijd bij elkaar blijven en niet ver van huis gaan. Terwijl Len geniet van het comfort van haar boomnest, droomt de nieuwsgierige Jik ervan om de wijde wereld te verkennen. Als Jik stiekem de berg afdaalt om het avontuur na te jagen, staat Len voor een moeilijke keuze: houdt ze zich aan haar belofte of zorgt ze ervoor dat haar zus weer veilig thuiskomt?

5. Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren

De broers Josh en Aaron Peshik ontdekken al snel dat hun nieuwe huis met schuine vloeren bol staat van de geheimen. Wanneer ze het dagboek vinden van F.T. Tilton, de briljante maar krankzinnig geworden uitvinder die het huis heeft gebouwd, leren ze een donker geheim kennen dat vreselijke rampspoed kan betekenen voor hun hele familie. Kunnen de broers de raadsels van het huis oplossen en een ramp voorkomen voordat het te laat is?

6. De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart

In ‘De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart’, geschreven door Hanneke de Zoete, schieten Saar en Janna hun tante hulp. Die heeft namelijk een eigen taartenwinkel waar ze de allerlekkerste taarten en gebakjes verkoopt. En bijna elk jaar wint ze de eerste prijs bij het jaarlijkse taartenfestival. Bij tante Taart logeren is het leukste wat er is! Maar dan slaat het noodlot toe: tante Taart breekt haar been. Hoe moet dat nou met het logeerpartijtje, de winkel en de wedstrijd? 

Leesvoer voor jou – 5x de beste boeken voor moeders die je gelezen wilt hebben

7. Het Moppenboek van Rutger, Thomas en Paco

Rutger, Thomas en Paco zijn bekend van hun hilarische video’s op YouTube en hun avontuurlijke leesboeken. De leukste moppen, raadsels en taalgrapjes zijn in dit nieuwe boek gesorteerd op thema. Kids kunnen hun eigen moppen ook in het boek schrijven.

8. Baby ziet… – kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

De reeks Baby ziet… is ondertussen al een beetje een klassieker. Het principe is eenvoudig: eenvoudige patronen in zwart-wit, hier en daar aangevuld met een felle kleur. Helemaal op maat van de waarneming van baby’s. Tekeningen die de hersenen en de visuele waarneming stimuleren! In dit nieuwe kijkboek staan weerom een heleboel leuke patronen. En als kers op de taart zit er achterin het boek een spiegeltje.

9. Harry Potter and the Philosophers Stone

Een klassieker. Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s leven.

10. De jongen, de mol, de vos en het paard

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.