Hulp-Sint-drama: ‘Hij was nog geen vijf minuten binnen, toen hij het op een huilen zette’

25.11.2023 05:01
Sinterklaas horror Beeld: Shutterstock

Sinterklaas, de leukste tijd van het jaar. Als het niet eindigt in drama, tenminste.

Selina (39), moeder van Max (11) en Lisanne (9):

“Toen mijn dochter vorig jaar ruim voor Sinterklaas van haar geloof viel, besloten we het feest thuis niet meer groots te vieren. Om toch nog een beetje deel uit te maken van het evenement, bood mijn man zich aan als hulpsint bij de wijkvereniging. Zo kon Sinterklaas op pakjesavond op hetzelfde tijdstip bij verschillende huizen langs.

De rol paste mijn man goed, de omstandigheden iets minder. Hij was nog geen vijf minuten binnen op het eerste adres, toen hij het op een huilen zette. Tenminste, dat dachten de aanwezige kinderen verschrikt. Het huis bleek vergeven van de katten, en mijn ‘Sinterklaas’ is vreselijk allergisch. Dáár had hij even geen rekening mee gehouden.

“Snotterend en niezend heeft hij zich door het toneelstuk heen geploeterd”

Snotterend en niezend heeft hij zich door het toneelstuk heen geploeterd, om de rest van de bezoektocht over te laten aan de andere hulpsinten. Na een antihistaminetabletje kon hij er weer tegenaan, maar toen lagen alle brave kindertjes al op één oor.”

Lees ook – Flapuit: ‘Na de zoveelste vraag over Sinterklaas was ik er helemaal klaar mee’ >

U bent Sinterklaas niet

Mijou (35), moeder van Caleb (6):

“Al vanaf zijn vierde jaar heeft Caleb een uitgesproken voorkeur voor hippe kleding. Als de hele klas zwarte sneakers draagt, wil hij rode. Iedereen draagt gewatteerde jassen, dus hij wil wol. Hij was vierenhalf toen we met alle buren pakjesavond vierden. Een enorm feest, met een stuk of twintig kinderen van dezelfde leeftijd.

“Hij riep keihard: ‘U bent Sinterklaas helemaal niet!'”

Eén van de buurmannen wilde wel Sinterklaas zijn, en voor een zakcentje speelden een paar pubers uit de buurt de pieten. Onze Sint had amper een voet over de drempel gezet, toen Caleb keihard riep: ‘U bent Sinterklaas helemaal niet; jij bent Arno!’ Met gestrekte arm wees hij stellig naar de schoenen onder de rode mantel. Ik had het kunnen weten.

De andere kinderen haalden onverschillig hun schouders op, nog niet toe aan de grote ontmaskering. Caleb hebben we maar verteld dat Sinterklaas het nu eenmaal niet redt zonder hulpsinten. Nadat hij zijn eerste cadeautje had opengemaakt, leek hij dat prima te kunnen accepteren.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.