Flapuit: ‘Na de zoveelste vraag over Sinterklaas was ik er helemaal klaar mee’

26.11.2022 14:43
geheim van Sinterklaas Beeld: Shutterstock
Soms duurt het even tot het kwartje valt. Zo ook bij deze kinderen die niet hélemaal zeker weten of Sinterklaas nu bestaat of niet.
Annegeer (39): “Mijn kinderen bleven maar vragen stellen: of Piet echt altijd alles kon horen. En hoe hij toch altijd ons huis binnenkwam. Heeft-ie dan een sleutel? Of staat onze deur gewoon altijd open? Ze werden er bang van, ik vond het sneu. Bovendien had ik altijd al moeite gehad met het liegen.

“Ze werden er bang van, ik vond het sneu”

Ze waren vier en zes jaar oud toen ze voor de zoveelste keer vroegen of Piet echt door een klein raampje paste. Ik was er helemaal klaar mee. ‘Nee dat kan hij niet, want Sinterklaas en Piet bestaan niet.’ Ik ben er heel duidelijk in geweest en ze leken het te begrijpen.

Totdat ze me vroegen of Sinterklaas dan wel over het dak kon met dat slechte weer. Maar op andere momenten lijkt het kwartje wel gevallen. Toen ze over hun cadeautjes aan het praten waren, vroeg ik of ze soms wisten of ik ook nog wat zou krijgen. Ze keken me meewarig aan. ‘Hoezo, jij koopt het toch allemaal?’”

Lees ook – Liegen over Sinterklaas, hoe erg is dat? >

‘Die heeft wel veel geld hè'

Yvon (47): “Johan, een goede kennis van ons, speelde al jaren Sinterklaas bij ons thuis. Toen mijn achtjarige dochter op school had gehoord dat Sinterklaas niet bestond, gingen we met haar zitten en legden we uit dat het altijd Johan is geweest. De boodschap leek goed over te komen. Totdat ze op een ochtend naast ons bed stond en wijs zei: ‘Die Johan heeft toch wel heel veel geld hè, dat hij al die cadeaus kan kopen.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.