‘Onze dochter is de enige in de klas die gelooft in Sinterklaas’

04.12.2022 12:27
sinterklaasshows_in_2019_voor_kinderen

Wanneer je in het buitenland woont of je kleine er stellig op staat om de waarheid te weten, blijkt het vrij lastig om de illusie van Sinterklaas vol te houden.

Karin (43): “Wij wonen in Nieuw-Zeeland, hier is het vooral heel onpraktisch om het geheim in stand te houden. Onze dochter is de enige in de klas die gelooft – of nou, de klas gelooft het inmiddels omdat wij erover verteld hebben. Maar zij zijn meer van de Kerstman.

Niet te doen

Verder zijn hier de wortels niet te eten, en ongezien aankloppen en wegrennen op pakjesavond is niet te doen, omdat het hier ’s avonds nog licht is. Vorig jaar zag ze haar vader al bij de deur. En dan al die cadeaus die opa’s en oma’s opsturen en waar wij omheen moeten liegen zodra de kinderen ze binnen zien komen…

‘Inpakpiet heeft zeker weer niet opgelet’, zeggen we maar weer, als na het uitpakken blijkt dat familieleden per ongeluk hetzelfde hebben gekocht. Het is liegen in het kwadraat voor ons.”

Lees ook – ‘Mijn kind krijgt cadeaus met Sinterklaas én kerst’: dit vinden jullie >

Lekker stellig

Daphne (44): “‘Mama, zeg het maar eerlijk, Sinterklaas bestaat niet hè?’ Mijn zoon van net zeven verraste me op een woensdagochtend compleet met zijn vraag. Ik verslikte me, probeerde nog wat om te buigen, maar hij hield vast aan wat-ie gehoord had. ‘Gewoon de waarheid graag’, besloot-ie. Zo stellig. Ik moest wel.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.