Flapuit-kinderen: ‘Kijk hoe grijs die meneer is. Dat kan nooit zijn vader zijn’

30.01.2023 08:17
flapuit-kinderen

Die kleine kinderoortjes horen meer dan je zou denken. En wanneer ze ook niet op hun mondje gevallen zijn, krijg je bijzondere situaties.

Willemijn (42) woont samen en is moeder van Billie (7) en Ko (4):

“Mijn vader, type ruwe bolster blanke pit en al veertig jaar samen met mijn moeder, heeft een liefkozend bedoelde maar wat onbehouwen manier om mijn moeder aan te halen. Hij trekt haar op schoot, slaat plagerig op haar billen en gromt: ‘Lekkere schat.’ Waarbij hij dan grijnzend naar ons kijkt en zegt: ‘Flinke heupen, jongens, goed om te baren.’

Mijn vriend en ik zijn iets fijnbesnaarder. We proberen ons taalgebruik bij de kinderen binnen beschaafde grenzen te houden en voeden ze zo neutraal mogelijk op. Tot dusver met goed resultaat; ik heb ze nog nooit horen schelden of vloeken.

Vooruitziende blik

Billie, nu in groep 3, had zijn eerste kalverliefde. Een verlegen meisje met blonde krullen en blosjes. Wat vind je nou het leukst aan haar, vroeg ik, terwijl haar moeder vertederd op het schoolplein naast me stond. ‘Goeie heupen’, glunderde Billie. ‘Perfect om te baren.’”

Lees ook – Flapuit krijgt seksuele voorlichting: ‘Meester, dus jouw piemel zat in haar vagina?’ >

Dat kan nooit

Jantien (38) is getrouwd en moeder van Bas (13) en Luca (11):

“Luca had een nieuwe vriend, een jongen uit een parallelklas. Hij wilde met hem spelen, dus ik zei hem het even aan de vader van die vriend te vragen. Voor de duidelijkheid wees ik hem aan, een stukje verderop op de stoep voor school. ‘Mam, sérieus’, reageerde Luca. ‘Kijk hoe grijs die meneer is. Dat kan nooit zijn vader zijn, dat is natuurlijk zijn opa.’”

Bespaar je de moeite

Marcella (34) woont samen en is moeder van Lyana (6) en Delano (4):

“Voedsel verspil je niet, leer ik de kinderen. Dus geen geknutsel met cornflakes, geen wetenschappelijke experimenten met allerhande etenswaren die daarna afgedankt in de kliko belanden. Het zal een erfenis zijn uit mijn opvoeding, waarin mijn moeder als wij ons bord niet leeg aten zei: ‘Zonde van mijn geld, dat had ik dan beter aan de arme kinderen in Afrika kunnen geven.’ Onbewust heb ik die uitspraak overgenomen.

“Nou, dat geld kan-ie beter bewaren”

We brachten een bezoek aan de kapper, waar een nagenoeg kale man zich meldde voor zijn afspraak. Alleen aan de achterkant van zijn hoofd bevond zich nog een krans haar. ‘Nou,’ riep Lyana iets te hard door de kapperszaak, ‘dat geld kan-ie beter bewaren voor de kinderen in Afrika.’”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.