Crècheleidsters vertellen: ‘Ik trof de vader kotsend aan, met een publiek van geschokte peuters’

04.12.2023 05:37
Beeld: Getty Images

Zodra de klantjes zijn opgehaald en poorten van de crèche sluiten, bespreken de leidsters de eigenaardigheden van de ouders. Want reken maar dat die er zijn.

Sarina: “Ieder jaar geeft ons kinderdagverblijf een groot zomerfeest. Ouders brengen eten mee, wij zorgen voor spelletjes, schmink en drank. Dat laatste zorgde drie jaar geleden voor grote problemen.

Oscar – een ontzettend leuke en lieve vader van een driejarige tweeling – had al in geen weken een nacht fatsoenlijk kunnen doorslapen. Dus toen hij een paar biertjes naar binnen gooide, viel de drank compleet verkeerd. Het viel me op dat hij ineens hard en met dubbele tong praatte.

Snel liep ik naar binnen om een glas water voor Oscar te halen, in de hoop hem te ontnuchteren. Weer buiten kon ik hem nergens vinden. Ik liep een rondje door de tuin en trof de beste man kotsend naast het kippenhok aan, met een publiek van geschokte peuters om hem heen. Sindsdien schenken we geen alcohol meer op ons zomerfeest.”

Lees ook – Crècheleidsters vertellen: ‘Ik let er nu extra op dat ik niemand voortrek of juist achterstel’ >

Heel even de oogjes toe

Joyce: “Zelfs de meest opgewekte, energieke mensen breken als ze maar lang genoeg te weinig slaap krijgen. Zo ook Mira, moeder van twee dochters. Net toen de oudste na twee jaar eindelijk doorsliep, beviel ze van de tweede nachtbraker. Haar jongste wekte haar twee jaar lang zeker drie keer per nacht.

“Op een ochtend barstte ze in huilen uit nadat ze haar kinderen bij ons had afgezet”

Mira werd steeds bleker terwijl haar wallen bijna tot op haar knieën vielen. Op een ochtend barstte ze in huilen uit nadat ze haar kinderen bij ons had afgezet. Ik zette haar op de bank in onze pauzeruimte en gaf haar een kop thee om te kalmeren. Toen ik later terugkwam, lag Mira op de bank te slapen. Wat gunde ik haar die rust. Ik heb een deken over haar heen gelegd en ben de kamer uitgeslopen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.