Crècheleidsters vertellen: ‘Ik let er nu extra op dat ik niemand voortrek of juist achterstel’

11.11.2023 13:33
pleegouder spoedopvang Beeld: Getty Images

Zodra de klantjes zijn opgehaald en poorten van de crèche sluiten, bespreken de leidsters de eigenaardigheden van de ouders. Want reken maar dat die er zijn.

Lisa: “Och, wat vond ik Mees om op te vreten. Echt zo’n heerlijke peuter met prachtige krullen en grote, blauwe ogen. Daarom vond ik het zo jammer dat zijn ouders zijn haartjes altijd plat kamden en hem heel ouderwets kleedden.

Op een dag kon ik het niet langer aanzien. Per ongeluk expres morste ik een beker yoghurt over zijn trui en broek. Dat gaf me het perfecte excuus om Mees te restylen: ik deed ’m leuke reservekleertjes aan en gaf zijn krullenbos een ferme lik gel. Eerlijk is eerlijk: hij zag er echt te gek uit. Ik heb er zelfs nog foto’s van gemaakt. Helaas zag hij de volgende dag weer uit als vanouds.”

Lees ook – Kinderopvang nodig? Dit zijn de opties in Nederland >

Maar ze roken zo lekker

Nelleke: “Ik schaam me hier enorm voor, maar ik kan niet ontkennen dat ik in het begin van mijn loopbaan als kinderleidster een zwak had voor de knappe, frisse en goedgeklede kindjes. En dat ik die vaker knuffelde dan kinderen die niet zo lekker roken of er minder mooi uitzagen.

Ik ben hiermee gestopt nadat ik zelf moeder werd. Het lijkt me vreselijk als mijn kind om wat voor reden dan ook minder aandacht zou krijgen van zijn crècheleidster. Ik let er nu extra scherp op dat ik niemand voortrek of juist achterstel.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.