Zzzslaap kindje slaap: ‘Ik zing het iedere avond, al vier jaar lang’

22.11.2023 17:00
Beeld: Getty Images

Kort geleden deelden wij dat uit onderzoek blijkt dat slaapliedjes verdwijnen uit het beeldritueel, maar bij daar buiten loopt bij jullie gewoon nog dat schaap. Alweer, iedere avond.

Lindsey: “Ik zing nog steeds iedere avond voor onze twins (8 jaar inmiddels). Anders kunnen ze niet goed slapen, zeggen ze.”

Chantal: “Ik zing elke avond voor haar, vanaf dag één. Lekker even knuffelen, heen en weer wiegen en mama zingt. Soms zingt ze mee en soms knuffelt ze alleen maar even. Laatst zei ze tegen me: ‘mama zonder jouw slaapliedjes kan ik niet slapen’, en reken maar niet dat papa telt.”

Shiva: “Ik zing letterlijk iedere avond voor onze kindjes. Ik maak er echt van alles van, om over te zingen. Zonder zingen willen ze niet slapen.”

Riet: “Ik zong iedere avond voor mijn kinderen, ‘Ik ga slapen, ik ben moe’. En voor mijn kleindochter ‘Lammetje lammetje’. Zo sluit je de dag voor ze af.”

Kim: “Elke avond, al vier jaar. ‘Slaap kindje slaap’ heeft inmiddels honderden variaties, zoals ‘Vlieg raketje vlieg, daar heel hoog in de lucht’.”

Anita: “Iedere avond zing ik nóg voor onze jongste van 3 een kindergebedje. De oudste is 10 en die gaat of zelf naar bed of we lezen nog een dagboekje.”

Martine: “Ik zing vanaf mijn dochters geboorte al (zelfbedachte) slaapliedjes. Ze vindt het heerlijk! En ik zing het ook voor andere kindjes als dat zo uitkomt.”

Mel: “Ik zing regelmatig en elke dag, op werk en thuis. Als ik ga zingen, klapt mijn kind vrolijk mee.”

Muriël: “Elke avond!”

Mandy: “Mijn dochtertje viel tot ze 1 was, altijd in slaap als ik ‘In de maneschijn’ zong. Nu is ze 2,5 en zingen we samen.”

Lies: “We zingen elke avond twee liedjes met de kinderen voor het slapen, geen slaapliedje maar wel altijd samen zingen!”

Mo: “‘Ik ga slapen, ik ben moe…’ Een fijne herinnering die ik als klein meisje aan mijn oma heb. Ik vroeg haar altijd het nog eens te zingen. Toen ik het introduceerde bij mijn kids, was het wederom favoriet en ze vragen ook hun vaak het nogmaals te zingen.”

Sandra: ”Hier wordt er elke avond gezongen. Mijn kids vinden het zo fijn als ik voor ze zing voor het slapen gaan.”

Joyce: “Elke avond zing ik meerdere (zelfbedachte) liedjes voor m’n dochtertje, onderdeel van het bedtijdritueel!”

Esther: “Oh, muziek en zingen werkt zó goed voor onrustige baby’s!”