Even me-time: ‘Ik ben altijd met de gezondheid van mijn kind bezig’

27.01.2023 13:28
altijd met gezondheid kind bezig Beeld: Unsplash

Wanneer je altijd een oogje in het zeil moeten houden of het goed gaat met je kind, is het extra moeilijk om af en toe ook wat me-time te pakken.

Shirin (33), moeder van Kian (7).

“Omdat mijn zoon meervoudig beperkt is, heb ik echt me-time nodig. Kian kan zomaar ziek worden en dan zitten we weer in de rollercoaster van ziekenhuizen. Twee keer per week probeer ik aan yoga te doen en een keer per week aan kickboksen, daarin kan ik mijn agressie kwijt. Mijn man en ik hebben vaste momenten waarop we sporten, hij doet aan crossfit en squash.

Loslaten kan overigens alsnog moeilijk zijn, hoor. Ik weet dat ik mijn zoon in goede handen achterlaat, maar ik ben een controlfreak als het gaat om zijn voeding en ben altijd met zijn gezondheid bezig. Maar soms is het fijn om even niet bezig te zijn met de zorg voor onze zoon. Daar laden mijn man en ik allebei van op.”

Lees ook – 7x leuke speeltuinen voor kinderen met (en zonder) beperking >

Tijd voor onszelf

Sarah (32), moeder van Mirthe (7).

“Elke maand gaat onze dochter naar een logeerhuis, daar blijft ze dan een weekend. Het is het huis waar ze ook doordeweeks is voor haar dagbesteding. Ze is meervoudig gehandicapt en tijdens zo’n weekend hebben we tijd voor onszelf. Dan gaan we een weekendje weg, even op visite zonder ons kind dat veel aandacht nodig heeft of we duiken de stad in, naar een concert of het theater.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.