openluchttheater kinderen
Beeld: Pexels

Je wilt cultuur, zon en gezelligheid met de kinderen: dan is een openluchttheater voor jullie de place to be. Dit zijn de leukste op een rijtje, mét kindervoorstellingen.

1. Caprera Openluchttheater

openluchttheater kindervoorstellingen

In: Bloemendaal

Met de zomerse vibe zit het hier wel snor, want openluchttheater Caprera ligt middenin de duinen en het bos. De tribune van het theater is tegen een duinpan gebouwd en er is plek zat: 1100 gasten kunnen er zitten. Het podium alleen al is het bewonderen waard: de vijver tussen het publiek en de bühne geeft de boel een sprookjesachtig gevoel. Elke zomer is er dans, opera, cabaret én natuurlijk kindervoorstellingen.  Denk aan De Gruffalo, Koning van Katoren en kindercabaret.

Article continues after the ad

 

2. Openluchttheater Valkenburg

openluchttheater kindervoorstellingen

In: Valkenburg

Een locatie met historie. Dit openluchttheater is gebouwd in een rotsformatie bekend als ‘De Heksenketel’. In 1915 werd in de rotswand een tribune uitgehouwen door de bekende architect Pierre Cuypers. Het gevolg: een plekkie met een heel bijzondere sfeer en perfecte akoestiek. En daar genieten we vandaag de dag dus nog van. Voor kinderen is er genoeg te doen: zo speelt deze zomer jeugdtoneel Valkenburg er een spannende familievoorstelling en kunnen ze naar ‘Koco in de wolken’, een muziektheaterspel over een 7-jarig meisje dat hoort dat haar oma in de hemel is en haar dan gaat zoeken.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: 6x uitjes voor kinderen die gek zijn op muziek en theater >

 

3. Openluchttheater De Pinkenberg

openluchttheater kindervoorstellingen

Nog zo’n juweeltje qua ligging: Theater De Pinkenberg, dat aan de rand van het Velperbos ligt. In de zomermaanden barst het hier van de leuke activiteiten voor jong en oud. Tim Knol treedt e rop, net als het voltallige Gelder Orkest. En dat is simpelweg belachelijk mooi, zeker in die setting. Aan de kids is ook gedacht: Sneeuwwitje, Alleen op de wereld, Circus Barani, jeugdheld Dirk Scheele… misschien maar ergens in de buurt een tentje opzetten?


4. Vondelpark Openluchttheater

openluchttheater kindervoorstellingen

In: Amsterdam

Uiteraard heeft het bekendste park van Nederland ook een openluchttheater. Van mei t/m september is er never a dull moment. Voor in je agenda: mei is de festivalmaand en vanaf juni is er elke vrijdag, zaterdag en zondag een programma met onder meer live muziek, klassieke muziek, dans, cabaret en jeugdvoorstellingen. In die laatste categorie moet je denken aan Hans en Grietje of een dansvoorstelling rondom het aloude spelletje tikkertje. Ook leuk: de toegang tot het theater is gratis, wel wordt een bijdrage in de collectebus tijdens de optredens gewaardeerd.

 

5. Openluchttheater Eibergen

openluchttheater kindervoorstellingen

In: Eibergen

Kijk, dat is fijn: dit theater ligt op zo’n 100 meter van het dorpscentrum van Eibergen, maar tegelijk toch maar beschut in wandelpark De Maat. De bereikbaarheid is dus top, en in totaal kunnen zo’n 1650 theater- en muziekliefhebbers hier losgaan. Voor volwassenen zijn er vaak popconcerten (Ilse DeLange, Jett Rebel, Bløf) en dancefestivals. Voor kinderen zijn er geinige voorstellingen, zoals ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Ook leuk: in de winter wordt er op het swingplein een ijsbaan aangelegd voor kinderen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >