Alleen met tweeling op vakantie: ‘Ik had de vliegreis een tíkkeltje onderschat’

29.08.2022 08:43
vliegangst tips Beeld: Shutterstock

In een opwelling dacht Leona: ik doe eens gek. Dus boekte ze een ticket voor zichzelf en haar tweeling naar Kreta. Dat doen wel meer moeders met twee kinderen, toch?

Leona (45): “Vorige zomer, twee jaar na mijn scheiding, dacht ik: ik doe eens gek. Ik heb niemand nodig; ik pak mijn tweeling van vier en ga gewoon alleen met ze op vakantie. Dat doen toch wel meer moeders met twee kinderen?

Alleen, een tweeling is tóch even anders dan twee broers of zussen na elkaar, van wie altijd wel eentje de wijste is – hoe geroutineerd ik ook was als meerlingmoeder. En zo had ik de vliegreis naar Kreta een tíkkeltje onderschat.

Lees ook – 27x dit denk je als je gaat vliegen met een tweeling >

Meerling

Drieënhalf uur lang ben ik aan het rennen en vliegen geweest, het zweet in mijn bilnaad. Omdat de één moest plassen. De ander pijn in zijn oren had. En ze vervolgens tegelijkertijd bedachten dat de appelmoes uit de vliegtuigmaaltijd ook heel geschikt was om elkaar mee te beschilderen. Gelukkig was er een lieve stewardess met vochtige doekjes die de nood in mijn ogen zag.

Vakantie van de vakantie

De vakantie was verder heerlijk. We bakten taartjes op het strand, gingen met z’n drieën van de glijbaan, en wanneer ze ’s avonds sliepen las ik in stilte een boek op balkon. De terugreis verliep een stuk soepeler: na twee weken strand sliepen ze de hele vlucht als rozen. Eén ding: bij thuiskomst was ik toch toe aan vakantie van de vakantie. Wat was ik dit jaar blij met onze staycation.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)