Heerlijk, zo’n weekendje weg met de hele familie. Een overvloed aan gratis opvang voor de kids, ein-de-lijk tijd voor elkaar én beschikking tot een sauna. Alleen moet je niet het slot op de deur vergeten tijdens je rollebollensessie.
Lees verder onder de advertentie
Lana (40), moeder van Wouter (11) en Sander (10):
“We vonden het collectief een fantastisch idee: mijn ouders en twee bevriende stellen, en al hun kinderen met aanhang – onder wie wij – samen op vakantie en dus boekten we een kolossale Toscaanse villa. Het meest verheugden mijn man en ik ons misschien nog wel op onze eigen slaapkamer, twee verdiepingen verwijderd van onze kinderen. Met al die reuring zouden wij wel de laatsten zijn die ze zouden lastigvallen, gokten we.
Eenmaal daar bleek onze vakantie alles wat we ervan hoopten. Op één detail na: mijn ouders in de kamer naast ons. Na een uitgebreide vrijpartij liep ik in mijn blootje door de kamer, toen mijn moeder ’s ochtends binnenstapte zonder kloppen. ‘Nou, zo zie ik mijn meisje nooit meer’, riep ze en gaf me gekscherend een tik op mijn blote billen. Om verschrikt toe te voegen: ‘O, die zijn een beetje nat.’ Ik heb haar nog nooit zó snel een ruimte weer zien verlaten.”
Lees verder onder de advertentie
Horrorscène
Cita (38) woont samen met Steve (35) en is moeder van Syl (3):
“Elk jaar gaan we met de hele familie een weekendje weg. Een huisje vol mensen – acht volwassen en evenveel nichtjes en neefjes – staat garant voor een weekend gezelligheid. Toen iedereen besloot een duik te nemen in het zwembad, offerden Steve en ik ons op om bij ons nichtje van twee te blijven die haar middagdutje deed.
“We waren al eventjes op weg toen we ineens getik op het ruitje hoorden”
Lees verder onder de advertentie
Met iedereen de deur uit en mijn nichtje slapend in haar bedje – zo dachten we – maakten wij de sauna onveilig. We waren al eventjes op weg toen we ineens getik op het ruitje hoorden. Daar stond mijn nichtje met haar teddybeertje in de hand naar ons te staren. Ik slaakte een gil, waarop mijn nichtje onbedaarlijk begon te huilen.
Toen mijn schoonzus terugkwam heb ik het maar eerlijk opgebiecht. De rest van het weekend waren wij de running gag, maar dat kon ik goed hebben. Ik hoop alleen dat mijn nichtje er geen trauma aan overhoudt.”
Mirjam (40) is getrouwd met Sam (48) en moeder van Olivia (9), Ben (7) en Lila (5):
“Dat mijn schoonmoeder de sleutel heeft van ons huis is goud waard. Wanneer het spaak loopt op ons werk of een van de kinderen plots ziek van school gehaald moet worden, staat ze altijd klaar. Maar: er zijn ook nadelen, ontdekten we.
Ja, we hadden afgesproken dat ze Ben zaterdagochtend vroeg zou thuisbrengen na een logeerpartij. Wij zouden dan met hem naar voetbal gaan. Alleen, we waren het straal vergeten. Onder de douche luidden we net – wellicht een tikkeltje luidruchtig – het weekend in, toen we haar hoorden roepen. ‘Hallo? Hállo! Jullie maken toch geen ruzie hè?’
Met een handdoek om mijn haar stormde ik naar beneden om haar ervan te verzekeren dat er écht geen bonje was. ‘De volgende keer bel ik eerst wel even aan’, knipoogde ze.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.