Betrapt door familie: ‘Ik heb haar nog nooit zó snel een ruimte zien verlaten’

24.02.2023 15:09
betrapt tijdens seks Beeld: Unsplash

Heerlijk, zo’n weekendje weg met de hele familie. Een overvloed aan gratis opvang voor de kids, ein-de-lijk tijd voor elkaar én beschikking tot een sauna. Alleen moet je niet het slot op de deur vergeten tijdens je rollebollensessie.

Lana (40), moeder van Wouter (11) en Sander (10):

“We vonden het collectief een fantastisch idee: mijn ouders en twee bevriende stellen, en al hun kinderen met aanhang – onder wie wij – samen op vakantie en dus boekten we een kolossale Toscaanse villa. Het meest verheugden mijn man en ik ons misschien nog wel op onze eigen slaapkamer, twee verdiepingen verwijderd van onze kinderen. Met al die reuring zouden wij wel de laatsten zijn die ze zouden lastigvallen, gokten we.

Eenmaal daar bleek onze vakantie alles wat we ervan hoopten. Op één detail na: mijn ouders in de kamer naast ons. Na een uitgebreide vrijpartij liep ik in mijn blootje door de kamer, toen mijn moeder ’s ochtends binnenstapte zonder kloppen. ‘Nou, zo zie ik mijn meisje nooit meer’, riep ze en gaf me gekscherend een tik op mijn blote billen. Om verschrikt toe te voegen: ‘O, die zijn een beetje nat.’ Ik heb haar nog nooit zó snel een ruimte weer zien verlaten.”

Horrorscène

Cita (38) woont samen met Steve (35) en is moeder van Syl (3):

“Elk jaar gaan we met de hele familie een weekendje weg. Een huisje vol mensen – acht volwassen en evenveel nichtjes en neefjes – staat garant voor een weekend gezelligheid. Toen iedereen besloot een duik te nemen in het zwembad, offerden Steve en ik ons op om bij ons nichtje van twee te blijven die haar middagdutje deed.

“We waren al eventjes op weg toen we ineens getik op het ruitje hoorden”

Met iedereen de deur uit en mijn nichtje slapend in haar bedje – zo dachten we – maakten wij de sauna onveilig. We waren al eventjes op weg toen we ineens getik op het ruitje hoorden. Daar stond mijn nichtje met haar teddybeertje in de hand naar ons te staren. Ik slaakte een gil, waarop mijn nichtje onbedaarlijk begon te huilen.

Toen mijn schoonzus terugkwam heb ik het maar eerlijk opgebiecht. De rest van het weekend waren wij de running gag, maar dat kon ik goed hebben. Ik hoop alleen dat mijn nichtje er geen trauma aan overhoudt.”

Lees ook – Betrapt door je kind: ‘Die avond kreeg mijn man 25 appjes met kots-smileys’ >

Bonje

Mirjam (40) is getrouwd met Sam (48) en moeder van Olivia (9), Ben (7) en Lila (5):

“Dat mijn schoonmoeder de sleutel heeft van ons huis is goud waard. Wanneer het spaak loopt op ons werk of een van de kinderen plots ziek van school gehaald moet worden, staat ze altijd klaar. Maar: er zijn ook nadelen, ontdekten we.

Ja, we hadden afgesproken dat ze Ben zaterdagochtend vroeg zou thuisbrengen na een logeerpartij. Wij zouden dan met hem naar voetbal gaan. Alleen, we waren het straal vergeten. Onder de douche luidden we net – wellicht een tikkeltje luidruchtig – het weekend in, toen we haar hoorden roepen. ‘Hallo? Hállo! Jullie maken toch geen ruzie hè?’

Met een handdoek om mijn haar stormde ik naar beneden om haar ervan te verzekeren dat er écht geen bonje was. ‘De volgende keer bel ik eerst wel even aan’, knipoogde ze.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.

In samenwerking met Kek Mama