In samenwerking met Kek Mama

80% van de vrouwen met déze kwaal gaat niet naar de dokter

20.06.2024 13:16

Een vervelende bijkomstigheid tijdens of na je zwangerschap, waarvan je misschien niet wist dat ie zou kunnen komen: urineverlies. Toch is het de normaalste zaak van de wereld.

Wist je dat 1 op de 3 vrouwen van boven de 35 jaar last heeft van urineverlies? Grote kans dus dat jij of één van je vriendinnen bij die groep hoort en dat is helemaal niks om je voor te schamen. Dat vindt ook influencer Sanne (@huisje.vol.liefde), zij vertelt erover op haar Instagram-account.

“Menstruatieondergoed wordt steeds normaler (gelukkig!), maar incontinentieondergoed is echt iets anders en daar hangt toch nog iets meer een taboe op lijkt wel. Zelf heb ik tijdens mijn tweede zwangerschap last gehad van urineverlies. Ik had toen gewild dat ik op de hoogte was van het ondergoed van TENA. Om mezelf in ieder geval iets zekerder te voelen tijdens periodes waarop het zo belemmerend was. En wat ben ik dankbaar dat dit nu niet meer het geval is. Toch weet ik nog goed hoe dit voelt.”

80% van de vrouwen met urineverlies gaat niet naar de dokter

TENA to the rescue

Gelukkig is daar het wasbare ondergoed van TENA! Deze broekjes vangen je urine op tijdens het rennen, springen, tillen en spelen met je kinderen. Kortom: op de alledaagse momenten. Als je last hebt van urineverlies is het verstandig om langs de dokter of fysio te gaan voor advies, zij kunnen je adviseren over het verhelpen van je probleem. TENA biedt in de tussentijd de ideale oplossing! En het beste van alles, je koopt ze gewoon bij Kruidvat en Trekpleister.