De perfecte coupe: met deze tips haal je het beste uit je haar

10.11.2022 12:10
zelf haarmaskers maken Beeld: Unsplash

Mooie, volle, glanzende lokken: wie wil dat nou niet? Door het drukke leven kan het verzorgen van je haar er soms bij inschieten. Gelukkig zijn er genoeg tips om je haar te laten stralen zonder dat je er veel extra tijd aan kwijt bent.

Wij zetten ze voor je op een rij.

Laat hitte achterwege

Dit is vast geen nieuwe tip, maar wel een belangrijke (en tijdsbesparende) tip voor mooi haar: laat je föhn, krultang en stijltang in de kast liggen. Hitte is slecht voor je haar, je kunt het beter aan de lucht laten drogen. Wil je per se een stylingtool gebruiken? Zorg dan dat de temperatuur niet te hoog staat en je van tevoren een hitte protector gebruikt.

Koud afspoelen

Als we het dan toch over temperatuur hebben: spoel je haar af met koud water. Dit kost je geen extra tijd, maar je lokken zullen er blij mee zijn. Misschien niet het fijnste tijdens de koude wintermaanden maar wel een stuk beter voor je haar. Koud water zorgt namelijk voor een goede doorbloeding van je hoofdhuid, wat essentieel is voor een mooie coupe. Het zorgt er ook voor dat je haarschubben dichtgaan waardoor je haar meer glanst en minder snel vet wordt. Trek je het koude water echt niet, zorg dan in ieder geval dat het water niet extreem heet is, dit droogt je haar uit en is overigens ook niet goed voor je huid.

Goede voeding

Wat je eet en drinkt heeft grote invloed op je haar (en de rest van je uiterlijk). Dat betekent goede voeding. In het kort: groene bladgroenten, fruit, vezels en eiwitrijk voedsel zoals noten, peulvruchten, eieren of vis.

Lees ook: Rennen en vliegen: handige beautytips voor drukke moeders

Masseer je hoofdhuid

Geef jezelf af en toe een hoofdmassage, door simpelweg met je vingers over je hoofdhuid te gaan. Dit stimuleert de doorbloeding van je hoofdhuid. Als je hoofdhuid in goede conditie is dan is je haar dat ook. Zo’n massage hoeft echt geen uren te duren. Masseer je hoofdhuid vijf minuten voor of tijdens het wassen.

Minder wassen

‘Less is more’ geldt ook op het gebied van je haren wassen. Probeer het wassen van je haar (met shampoo) uit te stellen. Shampoo verwijdert namelijk het beschermende vetlaagje op je hoofdhuid, dat je haar voedt en beschermt. Hoe minder vaak je het wast, hoe meer je haar de natuurlijke glans en het volume terugkrijgt.

Niet te vaak borstelen

Hoe verleidelijk je haar borstelen ook kan zijn, het is beter om het niet te vaak te doen. Borstel je haar alleen voor het wassen en gebruik daarna alleen even je vingers om het door te kammen. Zie je dit nou echt niet zitten, gebruik dan een kam waarbij de tanden ver uit elkaar staan.

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.