De huid van je kind wil je zo goed mogelijk verzorgen. Dat doe je met natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor de gevoelige (baby)huid, goed beschermen én voeden. Wil je weten hoe je die kiest? En welke je nodig hebt voor als je baby komt? Lees dan vooral even verder.
Lees verder onder de advertentie
Waarom is de babyhuid zo gevoelig?
Wist je dat de huid van je baby vijf keer zo dun is dan die van jou? In verhouding heeft een baby ook een groter huidoppervlakte ten opzichte van het lichaamsgewicht. En daar komt dan nog eens bij, dat de doorlaatbaarheid van een babyhuid een stuk groter is. Verzorgingsproducten – en de stoffen die deze producten bevatten – worden daardoor makkelijker door het lichaam worden opgenomen via de huid. Daarom wil je alleen veilige producten voor je baby gebruiken die geen huidirritatie veroorzaken.
Lees verder onder de advertentie
Ja of nee
Ingrediënten die je wilt vermijden zijn stoffen die de huid van je kind nogal kunnen irriteren of uitdrogen. Denk dan aan chemische conserveermiddelen, agressieve schuimmiddelen, parabenen en allergenen. Kies voor je baby liever natuurlijke en milde ingrediënten als avocado olie, zacht katoenzaad extract, beschermende zinkoxide en verzorgende amandelolie. Goed nieuws: de verzorgingslijn van het Nederlandse merk Naïf zit er boordevol mee.
Lees verder onder de advertentie
Dit heb je nodig
Met een baby is het handig om altijd een paar goede basics in huis te hebben: billencrème (bij luieruitslag), een vette crème of bodylotion (voor die droge plekjes) en een badolie of milde wasgel (voor in bad of onder de douche). Daarna kun je uitbreiden met een babyshampoo en een badschuim. Ook onmisbaar: plasticvrije billendoekjes. Naïf heeft deze huidverzorgingslijn voor baby’s, maar ook een speciale zwangerschapslijn voor aanstaande moeders. Kun je dus met een gerust hart smeren.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.