In samenwerking met Kek Mama

Zo kies jij de juiste verzorgingsproducten voor je baby

11.04.2022 15:02

De huid van je kind wil je zo goed mogelijk verzorgen. Dat doe je met natuurlijke ingrediënten die veilig zijn voor de gevoelige (baby)huid, goed beschermen én voeden. Wil je weten hoe je die kiest? En welke je nodig hebt voor als je baby komt? Lees dan vooral even verder.

Waarom is de babyhuid zo gevoelig?

Wist je dat de huid van je baby vijf keer zo dun is dan die van jou? In verhouding heeft een baby ook een groter huidoppervlakte ten opzichte van het lichaamsgewicht. En daar komt dan nog eens bij, dat de doorlaatbaarheid van een babyhuid een stuk groter is. Verzorgingsproducten – en de stoffen die deze producten bevatten – worden daardoor makkelijker door het lichaam worden opgenomen via de huid. Daarom wil je alleen veilige producten voor je baby gebruiken die geen huidirritatie veroorzaken.

 

Ja of nee

Ingrediënten die je wilt vermijden zijn stoffen die de huid van je kind nogal kunnen irriteren of uitdrogen. Denk dan aan chemische conserveermiddelen, agressieve schuimmiddelen, parabenen en allergenen. Kies voor je baby liever natuurlijke en milde ingrediënten als avocado olie, zacht katoenzaad extract, beschermende zinkoxide en verzorgende amandelolie. Goed nieuws: de verzorgingslijn van het Nederlandse merk Naïf zit er boordevol mee.

 

Dit heb je nodig

Met een baby is het handig om altijd een paar goede basics in huis te hebben: billencrème (bij luieruitslag), een vette crème of bodylotion (voor die droge plekjes) en een badolie of milde wasgel (voor in bad of onder de douche). Daarna kun je uitbreiden met een babyshampoo en een badschuim. Ook onmisbaar: plasticvrije billendoekjes. Naïf heeft deze huidverzorgingslijn voor baby’s, maar ook een speciale zwangerschapslijn voor aanstaande moeders. Kun je dus met een gerust hart smeren.