Rennen en vliegen: handige beautytips voor drukke moeders

08.11.2022 11:45
producten_make uptas

Je dag begint altijd vroeg door een kind aan je bed of die genadeloze wakker. Uitgebreid de tijd nemen voor je beautyroutine zit er niet in. Je haar probeer je snel tussendoor te wassen en een hele make-up look bewaar je liever voor een avondje uit. Gelukkig kun je er met deze simpele tips tóch voor zorgen dat je er verzorgd uitziet.


Zonder een halfuur eerder op te staan.

Ga voorbereid te werk

Een goed begin is het halve werk, ook op het gebied van je beautyroutine. Leg de producten die je de volgende dag wilt gebruiken alvast de avond van tevoren klaar. Dit bespaart je heel veel tijd want je hoeft niet meer opzoek naar alle producten, die je kinderen soms ook nog hebben verstopt. Extra tip: Bewaar het altijd op dezelfde plek, buiten bereik van kinderen (als je niet wil dat de badkamermuren worden bewerkt met jouw lipstick.) Daarnaast kun je gaan voor een vaste routine, op den duur kost dat bijna geen tijd meer.

Investeer in crème

Het beste beautygeheim? Slaap. Maar aangezien deze luxe voor weinig moeders is weggelegd hebben we een andere tip: investeer in een goede vocht inbrengende dag en nachtcrème Deze crème zorgt voor meer elasticiteit in je huid, dus minder rimpels. Hierdoor krijgt je gezicht een mooie, frisse glow waardoor je de foundation weer kunt overslaan.

Wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn belangrijk voor je gezicht. Mooie wenkbrauwen kunnen ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen uitstraalt, waardoor je je beter voelt. Zorg ervoor dat je je wenkbrauwen regelmatig bijwerkt, door de haartjes te epileren of ze bij te knippen. ’s Ochtends is het dan alleen nog kwestie van bijwerken. Tip: bespaar tijd door voor een extra breed wenkbrauwkastje te gaan.

Geen foundation, ga voor concealer

Gebroken, korte nachten vallen zwaar, en dat zie je ook aan de wallen onder je ogen. Gelukkig zijn deze donkere kringen goed weg te werken met een beetje concealer. Concealer gebruik je op kleine oneffen stukjes huid die je wilt coveren. Dan kun je prima de foundation, die voor veel meer dekking over het hele gezicht zorgt, laten staan.

Lees ook: Handig: deze babyproducten kun je ook prima zelf gebruiken

Glitter en glamour

Glitter en glamour hoef je niet te bewaren voor het weekend of een avondje uit. Een beetje highlighter op je wangen, neus en in het binnenste hoekje van je ogen is zo gepiept. En het geeft je gelijk een frisse, opgewekte look.

Droogshampoo

Even douchen is soms al te veel gevraagd met kinderen om je heen. Laat staan uitgebreid je haar wassen. Droogshampoo is je beste nieuwe vriend. Spray dit in je roots op dagen dat je haar eigenlijk gewassen moet worden. Ook beter voor je haar om het minder vaak te wassen.

Permanente make-up

Opstaan met make-up? Klinkt als een droom. Goed nieuws, deze droom is werkelijkheid. Ga voor bijvoorbeeld wimperextensions of een lashlift, dit kan je laten zetten bij verschillende beautysalons. Je kunt hier gewoon mee slapen en het zit de volgende ochtend ook weer goed. Handig, in de avond bespaar je tijd omdat je het er niet af hoeft te halen.

2-in-1

Hoe minder verschillende producten je gebruikt, hoe meer tijd je over hebt. Kies daarom voor 2-in 1 (make-up) producten zoals een foundation met SPF. Of een blush en lipstick in één.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.