Elke avond gedoe? Zo laat je je kind meer groente eten

04.10.2022 13:19
tip kind makkelijker groente eten

‘Bah, dat vind ik vies’. Je ziet het scenario alweer voor je als je komt aanlopen met een pan met bloemkool of witlof. Groente is vaak geen favoriet bij kinderen. Toch ontkomen ze er niet aan en moet het gegeten worden. Gelukkig kun je het binnenkrijgen van deze vitaminebommen een stuk leuker maken. Een paar tips op rij. 

Soep

Kook een grote pan met veel groente, voeg bouillon toe, pak de blender erbij en pureren maar. Soep gaat er waarschijnlijk veel beter in bij je kids en je kunt er eindeloos mee variëren.

Groente raspen

Kies in plaats van normale pasta voor pasta van courgette of couscous van bloemkool. Zo eet je kind al snel twee keer zoveel groente.

Geef groente niet alleen in de avond

Stop een paar tomaatjes in het lunchbakje of geef ze een stukje komkommer bij het ontbijt. Groente is niet alleen geschikt voor het avondeten, maar kan ook prima op elk ander moment van de dag.

Geef het goede voorbeeld

Dit geldt eigenlijk met alles wat je je kinderen wil aanleren. Kinderen volgen nu eenmaal het voorbeeld dat ze krijgen. Eet veel groente, en je kind zal met een beetje geluk volgen. Daarnaast is het natuurlijk supergezond voor jezelf. Win-win!

Lees ook: Voedingsmonitor: kinderen eten te weinig groente, fruit en vis

Andere bereidingswijze

Combineer de favorieten gerechten van je kind met groente. Denk aan pannenkoekjes met daarin courgette verstopt of pizzabodems van bloemkool.

Samen koken

Doe eerst samen boodschappen en laat je kind groente uitkiezen. Door het daarna samen te bereiden betrek je je kind veel meer bij het proces. De kans is dan groter dat ze hun zelfgemaakte maaltijd ook écht opeten.

Wees geduldig

Rome is ook niet in éen dag gebouwd, dus verwacht niet dat je kind van de ene op de andere dag ineens spruitjes en bloemkool lust. Doe het stapje voor stapje en laat je kind een eigen smaak ontwikkelen.

Bron: Ouders van nu

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.