In samenwerking met Kek Mama

Blaaspraat: incontinentie komt net zo vaak voor als hooikoorts

08.11.2023 08:50

Plotseling een sprintje moeten trekken om je peuter uit een hachelijke situatie te redden. Een fikse niesbui door je verkoudheid. De slappe lach tijdens het wijnen met je beste vriendin. Meestal geen goed nieuws als je een zwakke blaas hebt. Grote kans dat je weleens grapjes maakt over een natte onderbroek, maar misschien schaam je je toch een klein beetje. Echt niet nodig, want je bent lang niet de enige.

Oké, eerst een paar feitjes:
-Incontinentie komt net zo vaak voor als hooikoorts
-Eén op de drie vrouwen van boven de 35 heeft last van een zwakke blaas
-80% Hiervan gaat niet naar de dokter
-50% Van alle vrouwen met een zwakke blaas gebruikt geen hulpmiddel dat gemaakt is voor een zwakke blaas

Urineverlies is dus echt niet iets voor oude mensen. Het kan jou ook gewoon overkomen en je bent zeker niet de enige. Nu je dit weet is het tijd om het jezelf makkelijker te maken. Praat erover met vriendinnen, wie weet zitten jullie in hetzelfde schuitje. Door elkaar te steunen en helpen haal je het taboe van het onderwerp. Niemand hoeft zich te schamen voor urineverlies.

Geen luiers

Je hebt echt geen maandverband van formaat luier nodig om jezelf te beschermen tijdens een van je ongelukjes. Gebruik zelfs liever helemaal geen menstruatieproducten bij urineverlies. Urine is namelijk dunner, gevoelig voor geur en geeft meer wateroverlast. TENA houdt met al deze zaken rekening met TENA wasbaar ondergoed voor licht urineverlies.

Win je zelfvertrouwen terug

Voor die sprintjes, niesbuien en lachsalvo’s gebruik je voortaan TENA wasbaar ondergoed. Dit ondergoed is supercomfortabel door de zachte, ademende materialen. Het ondergoed is gemaakt met vier beschermlagen. Hierdoor voel jij je zelfverzekerd, droog en wordt het vocht goed vastgehouden. En het mooiste? Je gooit het aan het eind van de dag gewoon bij de 40 graden was, uitspoelen is niet nodig.

Let op: in de meeste gevallen kun je urineverlies minimaliseren of verhelpen door je bekkenbodemspieren te trainen. Vraag je dokter om advies. Tot die tijd is TENA er om je te helpen.

Ontdek hier meer over de TENA Washable underwear.