Getest door de redactie: dit zijn de beste draagzakken voor je baby

12.05.2022 12:30
draagzak review Beeld: Getty Images

Met je pasgeboren baby op pad in een kinderwagen is leuk, maar niet altijd even praktisch. Daarom is een draagzak een fijne uitvinding. Dit zijn de beste draagzakken.

Het is één van de handige items op de babyuitzet-checklist. Uiteraard is ook dit bijzonder handige baby-item in ontelbare soorten en maten verkrijgbaar, dus waar let je op? Kek Mama testte vijf verschillende draagzakken voor je, om je een beetje op weg te helpen.

Waarom een draagzak?

Behalve dat een draagzak bijzonder praktisch kan zijn onderweg, heb je van dit accessoire ook thuis plezier. Terwijl je baby knus tegen je aan ligt en zich veilig voelt, kun jij probleemloos de was vouwen, een boterham smeren of achter ondernemende broertjes of zusjes aan rennen. Daarnaast is een draagzak niet alleen voor jou fijn, maar ook voor je baby erg prettig. Omdat je kind jou tijdens het dragen kan voelen en ruiken, en dicht tegen je aan zit, voelt-ie zich beschermd en geborgen. Net als in je buik kan je baby je hartslag horen, één van de redenen waardoor kinderen in een draagzak vaak rustig worden of zelfs in slaap vallen. Bovendien is het huid-op-huidcontact met je pasgeboren baby goed voor de hechting van je kind aan jou.

Maar ook als je kind ouder en zwaarder wordt, kun de draagzak nog een hele poos gebruiken. Je verandert dan de draagpositie, bijvoorbeeld richting je heup of rug, waar je het gewicht van je peuter beter kunt dragen. Ondertussen geeft het ding jou de kans eindeloos met je kind te knuffelen (geniet er maar goed van, voor je het weet willen ze niet meer), terwijl jij je handen vrij hebt voor… nou ja, van alles dus. Wij hebben de beste draagzakken voor je geselecteerd.

Ergonomisch verantwoord

Het gebruiken van een draagzak heeft dus verschillende voordelen, maar de eerste de beste op de kop tikken omdat-ie goedkoop is of misschien wel het leukste printje heeft, kan tot een miskoop leiden. Het is immers belangrijk dat een met je kind gevulde draagzak comfortabel is voor jou en je bijvoorbeeld geen rugklachten cadeau doet. Nog belangrijker is dat je kind op een ergonomische manier in de juiste houding gedragen wordt, zeker als-ie nog zo klein is.

Die juiste houding wordt ook wel de ‘kikkerhouding’ genoemd, waarbij de knieën opgetrokken zijn tot navelhoogte en de beentjes naar buiten geopend zijn. Dit is voor pasgeboren baby’s de meest natuurlijke houding, omdat ze ook zo in de buik zaten. Bovendien wordt op deze manier de ontwikkeling van zijn spieren en gewrichten ondersteund. Een draagzak is – anders dan de zelf te knopen draagdoeken – een voorgevormde drager die die kikkerhouding stimuleert. Als een draagzak de heupen van je baby op een gezonde manier ondersteunt, verdient het het stempel ‘heupgezond product’ van het Internationaal Instituut voor Heupdysplasie (IHDI).

En de winnaar is…

Kek Mama testte vijf draagzakken voor je, elk met een ander design. Wat zijn de beste draagzakken voor jou? Lees hieronder een samenvatting van de babydragers die redacteur Jorien heeft getest. Voor haar uitgebreidere reviews met alle voor- en nadelen per draagzak scroll je een stukje verder naar beneden.

Deze 5 draagzakken namen we uitvoerig onder de loep:
Artipoppe Zeitgeist
BabyBjörn One Air
ByKay Click Carrier Classic
Ergobaby Adapt
Tula Standard

Lees ook: Wil je een draagdoek kopen? Híer moet je op letten >

De beste draagzakken: Joriens conclusie

“De Ergobaby Adapt steekt er van de vijf draagzakken bovenuit qua comfort en gebruiksgemak. We belonen dit model dan ook met onze Editor’s Choice Award. Zowel mijn pasgeboren baby als ikzelf word blij van zoveel fijne ondersteuning. En eenmaal afgesteld op mijn postuur, klik ik de draagzak heel eenvoudig om.”
“De Artipoppe Zeitgeist is minder ergonomisch verantwoord, maar wel de knapste van het stel. Onze Stijlvol Award is dan ook dik verdiend. Hij past helemaal in het rijtje van de beste draagzakken. Het Nederlandse merk staat bekend om de prachtige prints en de luxe materialen waarvan de draagzakken worden gemaakt, en zijn geliefd bij zowel BN’ers als buitenlandse sterren. Voor zo’n oogstrelend exemplaar moet je echter wel diep in de buidel tasten.”
“De BabyBjörn One Air is goedkoper, maar minder hip. Deze draagzak is gemaakt van ademende netstof, net als de Ergobaby Adapt, maar is een stuk massiever. Bovendien trek je de BabyBjörn One Air aan over je hoofd, wat minder handig is dan het kliksysteem bij de andere vier merken.”
“De Tula Standard doet zijn naam eer aan; een vrij basic draagzak die erg intuïtief werkt. De losse verkleiner zorgt dat ook pasgeboren baby’s gelijk fijn zitten, maar dit is wel weer een apart item dat je moet aanschaffen. Wat dat betreft is het ingebouwde systeem van de Ergobaby Adapt en de BabyBjörn One Air handiger.”
“De Click Carrier Classic van het sympathieke ByKay is net als de Tula Standard prima ‘voor erbij’. ByKay is een duurzaam Nederlands merk dat gebruik maakt van mooie stoffen zoals linnen en ribfluweel, maar dat minder comfort biedt dan de andere merken.”

Nog meer draagzakken van o.a. de merken ByKay, Baby Björn en ErgoBaby zien? Klik dan hier.

1. Artipoppe draagzak Zeitgeist – winnaar ‘Stijlvol Award’

“De Artipoppe Zeitgeist is een echte eyecatcher. De toffe prints en luxe materialen maken deze draagzak een heus modeaccessoire, die je zelfs zonder baby bijna zou willen hebben. Daar betaal je dan ook wel voor.”

Vanaf wanneer?
“De Artipoppe Zeitgeist is te gebruiken vanaf het begin, of zodra je kind 3200 gram is. Hoewel ik mijn pasgeboren baby er wel gemakkelijk in en uit kan doen, lijkt het nog niet direct erg comfortabel voor hem. Het zitvlak is wel eenvoudig te stellen, maar het voelt nog te vroeg om de beentjes zo naar buiten te laten bungelen. Ook zit er meer ruimte tussen zijn nekje en de neksteun dan bij sommige andere merken, waardoor zijn hoofdje een beetje heen en weer gaat als ik beweeg.”

Draagposities
“In tegenstelling tot andere draagzakken, is de Artipoppe Zeitgeist slechts op twee manieren te gebruiken: op de buik en op de rug. Op zich zijn dit ook de twee manieren waarop ik mijn baby vooral draag, maar sommige kinderen vinden het op een gegeven moment leuk om ook naar voren te kunnen kijken. Dat kan met deze draagzak niet. Het verplaatsen naar de rug is bij de Artipoppe Zeitgeist een gepuzzel. Eerst moet je de schouderbanden op een bepaalde manier kruisen terwijl je kind al zit en vervolgens draai je hem op je rug. Dit kun je in het begin het beste samen met iemand doen, zodat je kind ook even kan wennen aan die beweging.”

Aan- en uittrekken
“Het aan- en uittrekken van de Artipoppe Zeitgeist werkt heel gemakkelijk. De heupband stel je simpel af en de schouderbanden kun je op je rug kruisen. Met de verschillende veiligheidslussen voorkom je dat iets los kan schieten. Op de site van Artipoppe vind je een instructievideo met uitleg hoe je de draagzak afstemt op je baby en jouw postuur, maar ook – heel handig – een pictorial met foto’s van alle stappen. Fijn om er even bij te pakken als je ergens vastloopt.”

Comfort
“Er zijn draagzakken die lekkerder zitten, maar de Artipoppe Zeitgeist heeft wel een aantal dingen die bijdragen aan het comfort. Zo is de heupband lekker breed en stevig, en zijn de schouderbanden gewatteerd. Ook aan de baby is gedacht; het gedeelte waar de beentjes uitsteken, is eveneens gewatteerd. Bovendien zijn de materialen die Artipoppe gebruikt zo hoogwaardig, dat ze heel prettig aanvoelen op de huid. De Zeitgeist is erkend als ‘heupgezond’ product door het IHDI.”

Afwisselen met partner
“Omdat de Artipoppe Zeitgeist zo makkelijk te stellen is, kun je het dragen eenvoudig afwisselen met je partner. Natuurlijk kan het zijn dat hij of zij de spectaculaire print waar jij voor valt niet zo geslaagd vindt. Gelukkig zijn er ook diverse Artipoppe-modellen die net zo mooi, maar meer basic of uniseks zijn.”

Design
“Deze draagzak is populair vanwege zijn looks; de opvallende prints en luxe materialen zijn typisch Artipoppe. De Zeitgeist komt in verschillende uitvoeringen, waaronder een fluwelen variant in prachtige tinten en zelfs eentje gemaakt van Japanse zijde en katoen. Qua prints kun je kiezen uit allerlei opties, van luipaard tot pauwenveren en van tartan-ruiten tot zwanenprint. Wie de show wil stelen met een draagzak, kiest voor de Artipoppe Zeitgeist.”

Yes, de ‘Artipoppe Zeitgeist’ wil ik graag bestellen

2. BabyBjörn draagzak One Air

“De Babybjörn One Air is zowel voor je (pasgeboren) baby, als voor jou erg comfortabel. De mesh-stof ademt goed, wat lekker is in de zomer. Het wordt immers al snel warm met een baby tegen je aan geplakt.”

Vanaf wanneer?
“De BabyBjorn One Air is gelijk vanaf de geboorte te gebruiken, dankzij het ingebouwde zitvlak voor je baby. De extra steunrand voor z’n nek vouw je gemakkelijk omhoog. De draagzak groeit mee met je kind en is steeds aan te passen aan z’n leeftijd, lengte en gewicht. Zo kun je de draagzak gebruiken voor kinderen met een gewicht van 3,5 tot 15 kilo. Voor hele kleine baby’s raad ik deze draagzak zelf niet aan, want daarvoor biedt de neksteun naar mijn idee te weinig support.”

Draagposities
“Met de BabyBjorn One Air kun je je baby op vier verschillende manieren dragen; op je buik met zijn gezicht naar je toe of van je af, op je heup en op je rug. In alle posities en met het groter worden van je kind is de breedte van het zitgedeelte aan te passen. Hierdoor is de draagzak heel lang te gebruiken en past het in elke nieuwe fase bij wat jij en je baby allebei prettig vinden. In de eerste positie heb je de hoofdsteun voor je baby omhoog. Er is dan voldoende ruimte tussen zijn neus en mond, en jouw borst. Zodra je je kind naar voren wil laten kijken, vouw je de neksteun omlaag. Vanaf één jaar kun je je kind ook op je rug dragen. Dit is zelfs na drie keer de video-tutorial bestudeerd te hebben echter nog best even klungelen. Doe dit in het begin dus een paar keer samen met iemand. Het is de bedoeling dat je kind tijdens het draaien naar de rug al in de babydrager zit, maar tegen die tijd deal je wel al met een iets zwaardere baby.”

Aan- en uittrekken
“Zoals met veel draagzakken is het eerst even puzzelen hoe je de BabyBjorn One Air omdoet. Lees voordat je de draagzak gaat gebruiken eerst de gebruiksaanwijzing en bekijk de video tutorial online. De draagzak moet namelijk over je hoofd en vervolgens kun je op verschillende manieren alles stellen. Eenmaal afgesteld op jouw lichaam en dat van je baby, is het vastmaken een stuk makkelijker. Dit vond ik bij de BabyBjorn Air One alleen niet heel intuïtief werken. Ik raad daarom aan dat je de eerste keer samen met iemand en/of voor de spiegel controleert of alles goed aansluit. Ook het af doen van de draagzak lukte mij eerst niet alleen. Dat komt onder andere door de clip op de rug die je op een bepaalde manier moet openen.”

Comfort
“Dankzij de stevige schouderband, heupband en het verharde rugpand – die allemaal per gebruiker aangepast kunnen worden – is de BabyBjorn One Air topscoorder qua comfort. Naast comfortabel voor de ouder, is de draagzak fijn voor de baby. De BabyBjorn One Air steekt ergonomisch gezien goed in elkaar en je baby kan verschillende natuurlijke houdingen aannemen tijdens het dragen. Het IHDI heeft de BabyBjorn One Air dan ook erkend als ‘heupgezond’ product. De zachte mesh-stof draagt prettig en voelt erg fijn. Bovendien is de draagzak dankzij de netstof makkelijk te wassen én droogt hij razendsnel, wat zeker als je baby naar voren kijkt en op de rand gaat knabbelen en kwijlen, geen overbodige luxe is. De BabyBjorn One Air voldoet verder ook aan de Oeko-Tex Standard 100, categorie, een test- en certificeringssysteem voor textiel.”

Afwisselen met partner
“Als je het dragen van je baby wil afwisselen met je partner of bijvoorbeeld de oppas, is de BabyBjorn Air One een prima optie. Er zijn andere draagzakken die wat mij betreft een stuk makkelijker zijn te stellen, maar de BabyBjorn Air One is wel een (uniseks) draagzak die voor ieder postuur comfortabel te vormen is. Neem wel altijd eerst de tijd om de draagzak af te stemmen op jouw lichaam. Doe je dat niet, dan merk je waarschijnlijk al zodra je gaat lopen dat-ie niet goed zit.”

Design
“Deze draagzak is universeel en beschikbaar in verschillende basic kleuren. In vergelijking met de wat meer compacte modellen van andere merken, is de BabyBjorn Air One wel vrij grof en groot. De netstof heeft een glansje waar je van moet houden.”

Shop de ‘BabyBjörn One Air’

3. ByKay draagzak Click Carrier Classic

“De ByKay Click Carrier Classic draagzak scoort punten voor duurzaamheid en is makkelijk mee te nemen, maar is qua comfort niet de eerste keus. Een prima basic draagzak ‘voor erbij’.”

Vanaf wanneer?
“De Click Carrier Classic kan vanaf de geboorte worden gebruikt. Het rugpand rol je op en met een apart geleverd riempje kun je het zitvlak van je baby versmallen. Dit voelt een beetje houtje-touwtje als ik het vergelijk met andere draagzakken, waarbij het stellen voor een pasgeboren baby innovatiever werkt. Omdat er geen extra steun is ingebouwd in het rugpand, zakt mijn kleine baby een beetje in elkaar. Waarschijnlijk is dit bij grotere baby’s niet meer zo. Het ingebouwde kapje dient als neksteun en kun je tevens omhoog rollen als je baby in slaap is gevallen.”

Draagposities
“De ByKay Click Carrier Classic is op verschillende manieren te gebruiken; op je buik, heup en rug. Je kunt de draagzak gebruiken tot 15 kilo, of tot je kind ongeveer maat 86 heeft. Omdat de heupriem vrij smal is en de schouderbanden niet extra verstevigd zijn, denk ik dat ik deze draagzak niet snel pak als mijn kind een stuk zwaarder wordt. Daarvoor biedt de ByKay Click Carrier Classic te weinig support. Ook vind ik het veranderen van draagpositie naar de rug te omslachtig. Je moet de schouderbanden namelijk op een bepaalde manier voor je baby kruisen, voordat je de draagzak als een soort rugzak omdoet. Ook na het bekijken van de instructievideo, waar ik met een QR-code kom, blijft het draaien naar de rug gestuntel.”

Aan- en uittrekken
“Het grote voordeel van de ByKay Carrier Classic is dat je de draagzak heel gemakkelijk omdoet. Er valt niet veel te stellen, dus je klikt alles gemakkelijk om. Je kunt ervoor kiezen om de schouderbanden op je rug al dan niet te kruisen. Ook het afdoen van de draagzak is heel simpel; met één beweging klik je ‘m los. Ik doe dat bij voorkeur zittend, zodat ik het rugpand met mijn baby rustig op mijn bovenbenen kan leggen.”

Comfort
“Zoals gezegd is de ByKay Carrier Classic geen topscoorder qua comfort. Hoewel de schouderbanden wel lekker zacht voelen door de fijne (rib)stof, zijn ze amper gewatteerd. De heupband is in vergelijking met andere merken redelijk smal en snijdt een beetje. Ook mis ik wat extra steun in mijn onderrug, wat ik van andere draagzakken gewend ben. De mooie ribstof is daarentegen wel erg zacht voor de huid van mijn baby. Doordat het systeem zo eenvoudig werkt en de draagzak heel compact op te vouwen is, neem je de ByKay Carrier Classic wel snel mee. Qua comfort voor het kind denk ik dat een iets grotere baby prettiger in de draagzak zit dan een newborn, omdat hij dan al een sterkere rug en nek heeft.”

Afwisselen met partner
“De ByKay Carrier Classic is een (uniseks) draagzak die je simpel stelt en dus gemakkelijk afwisselt met je partner. Ook als jullie tijdens een wandeling willen wisselen, is dit een fijne draagzak, omdat het aan- en uittrekken zo gemakkelijk werkt.”

Design
“Deze draagzak is vrij basic en kent geen onnodige extra’s. Als je het kapje niet gebruikt, hangen de gespen over het rugpand, wat een beetje rommelig oogt. De ByKay Carrier Classic komt in een aantal mooie stoffen en kleuren, waaronder een velvet ribstof en licht linnen. Voor de liefhebber is er ook een variant met panterprint. Ik mis in dit model wel een opbergvakje voor mijn telefoon en sleutels.”

Ja, doe mij de ‘ByKay Click Carrier Classic’ maar

4. Ergobaby draagzak Adapt – winnaar ‘Editor’s Choice Award’

“Na het dragen van de Ergobaby Adapt wilde ik niks anders meer. Qua looks winnen andere draagzakken het misschien, maar als het op comfort aankomt is dit voor ouders én baby’s een van de beste draagzakken.”

Vanaf wanneer?
“De Ergobaby Adapt kun je gebruiken als je baby net geboren is (vanaf 3200 gram). De eerste weken kun je je kind al dragen dankzij de zachte neksteun die je dan naar binnen vouwt. Is je kind zes weken of ouder, dan vouw je dezelfde steun gemakkelijk naar buiten. Zijn hoofdje wordt goed ondersteund en er is voldoende ruimte tussen zijn neus en mond, en je borst. Hij zit gelijk stabiel en zakt niet omlaag als je gaat bewegen, wat bij sommige andere draagzakken wel het geval is. Ook fijn: je hebt geen losse inzet nodig voor je newborn. In plaats daarvan stel je het zitvlak met klittenband precies op maat. Als je kindje in de draagzak in slaap valt, rol je de ingebouwde babykap gemakkelijk uit. Deze klik je simpel vast en zorgt dat je baby minder prikkels van buiten ontvangt. Is je baby al iets groter, dan pas je het zitvlak aan door de gekleurde lijnen aan de binnenzijde te volgen. Check ook vooral het filmpje van Ergobaby met heldere instructies.”

Draagposities
“De Ergobaby Adapt is een zogenaamd 360 graden-model; je kunt je je kind op je buik, heup of rug dragen. In tegenstelling tot andere draagzakken, verander je met de Ergobaby Adapt de draagpositie vrij gemakkelijk. De instructievideo’s laten goed zien hoe je dit – ook als je alleen bent – doet. Mij helpt het om mijn baby voor de spiegel in de draagzak te doen, zodat ik goed kan zien of zijn beentjes symmetrisch in de M-positie zitten en of alles goed aansluit op mijn eigen lichaam. Bij een echte rugdrager zit je kind vaak in een apart stoeltje, wat extra gewicht meebrengt. Wil je je kind wel op je rug dragen, maar ben je niet van plan om urenlange hikes te doen, dan is de Ergobaby Adapt een goede oplossing.”

Aan- en uittrekken
“Ik vind het aantrekken van de Ergobaby Adapt een stuk simpeler dan bij sommige andere merken, omdat de draagzak niet over je hoofd hoeft en je de heupband heel eenvoudig zelf kunt stellen. Je legt baby in het draaggedeelte terwijl je staat of – en dat vind ik zelf makkelijker – zit. Ook het afdoen van de draagzak kun je zittend doen, waarbij je je baby rustig op je bovenbenen legt. Op deze manier kun je hem voorzichtig wegleggen als hij is slaap is gevallen tijdens het wandelen. Bij draagzakken waarbij je je baby aan de zijkant in of uit het draaggedeelte doet, is de kans dat hij wakker wordt groot. Dit is dus nog een pluspunt van de Ergobaby Adapt.”

Comfort
“Van deze lijst is dit zeker de beste ergonomische draagzak. Zodra je de Ergobaby Adapt vastklikt om je middel, voel je direct dat de lendesteun in je onderrug lekker breed is en goede support biedt. Ook de schouderbanden zijn breed en stevig. Ben je zelf vrij smal, dan kun je de schouderbanden kruisen zodat je baby alsnog dicht tegen je aan zit en het gewicht goed wordt verdeeld. Het IHDI heeft de Ergobaby Adapt erkend als ‘heupgezond’ product.”

Afwisselen met partner
“Met de Ergobaby Adapt wissel je het dragen van je baby gemakkelijk af met je partner. De heup- en schouderbanden zijn zoals gezegd heel eenvoudig te stellen. Ook als je partner een stuk langer is, is de Ergobaby Adapt een goede keuze. De schouderbanden hoeven namelijk niet gekruist te worden, maar kunnen ook in H-vorm over de rug van iemand die groter is. Het afstemmen op het lichaam van degene die draagt, gaat relatief snel en eenvoudig.”

Design
“De Ergobaby Adapt is van het soort ‘doe maar gewoon’. De draagzak is uniseks en komt in verschillende basic kleuren, waaronder diverse tinten blauw. Er is ook een uitvoering die volledig gemaakt is van ademende en lichtgewicht mesh-stof. De Ergobaby Adapt valt niet op vanwege zijn looks, maar springt er vooral uit vanwege comfort en gebruiksgemak. Overduidelijk een van de beste draagzakken dus.”

De ‘ErgoBaby Adapt’ draagzak bestel je hier

5. Tula draagzak Standard

“De Tula Standard is een prima draagzak die je snel aantrekt of juist meeneemt voor onderweg. De aparte inzet voor pasgeboren baby’s is wel weer een los item dat je moet aanschaffen. Ik heb liever een draagzak waarbij er al een verkleiner is ingebouwd.”

Vanaf wanneer?
“Met de losse Tula Infant Insert kun je de Tula Standard gelijk vanaf de geboorte gebruiken. Zodra je kind ongeveer maat 68/74 heeft is de verkleiner niet meer nodig. Het voordeel van de inzet is dat het nekje van de baby goed wordt ondersteund en dat zijn rug zich goed kan vormen. Je weet gelijk dat je pasgeboren kind goed zit, terwijl je bij sommige andere merken wat meer zou kunnen twijfelen of hij wel voldoende support krijgt. Bij warm weer is het alleen niet veilig om de verkleiner te gebruiken, omdat je kind het dan al snel te warm kan krijgen.”

Draagposities
“Met de Tula Standard kun je je baby op twee manieren dragen: op de buik en op de rug. Als je baby iets groter is en naar voren zou willen kijken, dan kan dat niet met deze draagzak. Om je kind op je rug te kunnen dragen, moet je wel een paar keer oefenen. Je maakt namelijk eerst de heupband vast en verplaatst dan je baby van je buik, via je heup richting je rug, waarna je de zijkant vastklikt. Op de site van Tula staan onder ‘Help’ een aantal Engelstalige instructievideo’s waarin onder andere wordt uitgelegd hoe je de draagpositie kunt aanpassen.”

Aan- en uittrekken
“Een groot pluspunt van de Tula Standard is dat je de draagzak zeer gemakkelijk aan- en uittrekt. Is de draagzak eenmaal afgesteld op jouw lichaam, dan is het slechts een kwestie van twee clips (rug en nek) vastklikken en klaar. Omdat de draagzak niet over je hoofd gaat, kun je je baby ook bij deze draagzak op je bovenbenen leggen voordat je de voorkant vastklikt. Dit kan andersom ook bij het afdoen, als je baby tijdens het dragen in slaap is gevallen. Bij sommige andere draagzakken moet je allerlei capriolen uithalen om alles af te doen, waardoor je baby gegarandeerd wakker wordt. De Tula Standard is wat dat betreft een fijnere optie.”

Comfort
“Het gedeelte waar de beentjes van je baby uitsteken, is bij de Tula Standard extra gewatteerd. Ook de heup- en schouderbanden zijn gewatteerd en daardoor zit de draagzak ook bij ouders prettig. Doordat de banden niet snijden in je huid, is dit een fijne draagzak als je bijvoorbeeld een keizersnede hebt gehad. Als het erg zonnig is, zou ik de Tula Standard alleen niet gebruiken; de stof is vrij dik en ademt niet goed, waardoor baby en ouder het snel te warm krijgen.”

Afwisselen met partner
“Met de Tula Standard wissel je snel en makkelijk af met je partner. Lees wel eerst goed de instructies voordat je de heupband stelt. Als die namelijk niet goed zit, draag je het gewicht van je baby vooral met je rug en schouders. Als je eenmaal weet hoe je de Tula Standard goed vastmaakt, is dit een fijne draagzak voor ieder postuur.”

Design
“De Tula Standard is verkrijgbaar in verschillende prints, van vrij basic tot lekker opvallend. Voor ieder wat wils dus. Altijd handig: de draagzak heeft een vakje voor je sleutels en portemonnee. De Tula Standard is een draagzak zonder poespas.”

Ja, de ‘Tula Standard’ wil ik kopen

Waarom kun je ons vertrouwen?
De redactie van Kek Mama bestaat voornamelijk uit moeders met kinderen van 0-16 jaar. Onze redacteuren weten daardoor als geen ander wat er speelt in het leven van een ouders. Wij weten wat belangrijk is voor ouders en snappen waar ouders blij van worden. Met die kennis en onze praktijkervaring testen we voor jou regelmatig producten waarvan wij denken dat je er echt iets aan hebt. We zijn geen deskundigen, maar hebben wel overal verstand van.

Hoe zijn de draagzakken geselecteerd?
De producten die we testen, selecteren we zelf – zonder tussenkomst van adverteerders. We worden regelmatig benaderd door merken met de vraag hun producten te testen. We beoordelen altijd zelf welke producten er wel en niet meegaan in de tests. Bij de selectie van de draagzakken hebben we gekeken naar babydragers die veel worden verkocht, al langer op de markt zijn of recent verschenen zijn. Ook is er uitgebreid gekeken naar variatie in design, functionaliteit en prijs.

Hoe zijn de draagzakken getest?
De draagzakken zijn getest door onze redacteuren. We hebben alle draagzakken zelf uit de verpakking gehaald, afgesteld, omgedaan en getest met onze eigen baby’s. De draagzakken zijn meerdere keren gebruikt om een goede indruk te krijgen van de producten en een weloverwogen oordeel te kunnen vellen.

Disclaimer
Een positieve review-score kan niet worden gekocht. We testen geen producten in ruil voor geld en we sturen geleende producten altijd terug naar de leverancier of het persbureau. Je krijgt dus altijd eerlijke informatie. Als je besluit iets te kopen via links in onze artikelen, kan het zijn dat we hiermee een kleine commissie verdienen.

Hoe zit het met de awards?
De redacteuren van Kek Mama kunnen ervoor kiezen een getest product te belonen met een van onderstaande awards. Het is mogelijk dat een product meerdere awards toegewezen krijgt.

Dit product is een van de beste in zijn klasse, een echte aanrader. Er zijn geen minpunten en de prijs is in verhouding. Kortom: een uitstekend product dat je gerust kunt aanschaffen.

Dit product biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De koper krijgt veel waar voor zijn geld; het product werkt als beloofd. Wellicht vertoont het product wat minpunten, maar de prijs maakt dat goed.

Dit product heeft een innovatieve eigenschap die andere producten binnen die categorie niet hebben. Deze vernieuwing biedt de gebruiker veel waarde.

Met dit product mag je gezien worden. Vanwege het design is het een aanwinst voor je garderobe of interieur.