Op je buik, heup of rug: fijne draagzakken van dit moment

15.05.2021 07:22
best beoordeelde draagzakken dit moment

Er zijn draagzakken te koop in allerlei soorten en maten, maar welke past bij jou? Wij helpen je door de bomen het bos te zien en zetten een paar fijne modellen van dit moment op een rij.

Wist je dat een kind dat gedragen wordt minder vaak huilt? Een pasgeboren baby houdt ervan dichtbij jou te zijn. Een huilende baby wordt vaak stil als hij of zij de nabijheid en het huid-op-huid contact met de ouders voelt. Het dragen op ooghoogte geeft daarnaast ook veel afleiding: er is van alles te zien en te voelen.

Je kunt je baby dragen in een draagzak of een draagdoek: dit zijn de verschillen.
 

Baby Björn Mini

Een fijne, zachte draagzak die je kunt gebruiken vanaf de geboorte. Hij is snel aan- en uit te trekken en ideaal als je je baby voor een korte periode wilt dragen. Is je baby in slaap gevallen en wil je hem neerleggen? Dan open je gemakkelijk het voorstuk en haal je ‘m eruit.

– De zachte stoffen zijn fijn voor zijn gevoelige huid
– Je voelt de positie van de baby en de natuurlijke C-curve van de rug
– Verstelbare steun voor het hoofdje en de nek
 

Bestel ‘m hier

 

Tula Free-to-Grow

De Free-to-Grow draagzak van Tula kan je meteen vanaf de geboorte gebruiken, zonder verkleinkussen. Je kan de breedte van het rugpand namelijk heel gemakkelijk met een paar drukknopjes verstellen. Is jouw kind al wat groter? Dan is-ie ook geschikt als rugdrager. 

– Verkrijgbaar in maar liefst 43 kleuren
– Extra gewatteerd aan de benen
– Aanpasbare schouderriemen
 

Koop ‘m hier

 

Ergobaby Adapt

Gebruiksvriendelijk, in drie posities te verstellen en vanaf de geboorte tot ongeveer 20 kilo te gebruiken. Oh, en dan is-ie ook nog in 26 kleuren te koop. Wat wil je nog meer?

– Drie ergonomische draagposities
– Heupriem met lendesteun
– Wasbaar in de machine
 

Bestel de draagzak hier

 

Lees ook
Waarom een draagzak een goed idee is >

 

ByKay

Wil je je draagzak snel en behendig omdoen, dan ga je voor deze Click Carrier Classic van ByKay. De buikband kan omgerold worden, zodat het rugpand korter gemaakt kan worden voor pasgeborenen. Een supermakkelijk systeem en dan ziet deze limited edition er ook nog eens prachtig uit.

Is je kind eenmaal wat groter? Dan gebruik je de bijgeleverde bevestigingsband om hem op je rug te dragen. 

– Van 0 tot 2 jaar
– Wasbare stof
– Katoen

Hier bestel je deze limited edition

 

Boba 4G Carrier

Deze draagzak is geschikt voor je buik en rug, en is door het materiaal (katoen) prettig voor zowel zomer als winter. Kinderen kunnen er vanaf hun geboorte in, maar vergeet dan niet om het verkleinkussen te gebruiken.

– Verwijderbare voetriemen voor extra been- en heupondersteuning
– Gemaakt van 100% katoen
– Schouderriemhouders voor jas en luiertassen
 

Je koopt ‘m hier

 

Infantino

Hij ziet er niet alleen mooi uit, de draagzak groeit ook handig mee met je kindje. Je verlengt namelijk gewoon het zitje om een volledig ondersteunde draagpositie te blijven bieden. 

– Voor kinderen van 3,6 tot 18,1 kg
– Gevoerde schouderbanden
– Ondersteunende heupgordel verdeelt het gewicht
 

Bestel ‘m hier

 

Lees ook:
Buggy kopen? Dít zijn handige modellen >

 

Babylonia

Dit unieke model van Babylonia is de enige draagzak die je vanaf de geboorte tot de peuterleeftijd kunt gebruiken, zonder dat je accessoires nodig hebt zoals een verklein- of vergrootkussen. Hij wordt geleverd met drie verschillende panden, waardoor de drager moet je kind meegroeit. 

Ook handig: je kunt je kind zowel op je buik, heup en rug dragen.

– Geschikt vanaf de geboorte tot vier jaar
– Organisch katoen
– Inclusief oprolbaar slaapkapje met UV40+
 

Bestel ‘m hier

 

Goldbaby

Ergonomisch, stijlvol én stevig: deze draagzak van Goldbaby voldoet aan al je eisen. Je kindje zit perfect vanwege het brede zitvlak en ter ondersteuning van zijn hoofdje bevat de draagzak een beschermingsmutsje. 

Als je ‘m nu bestelt, krijg je er ook een fijne, gratis opbergtas bij.

– Vanaf 5.4 tot 20 kg
– Buik- en rugdrager
– Verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren

Bestel deze fijne draagzak hier

 

ByKay

Deze vrolijke draagzak met panterprint kun je dankzij de clips in een handomdraai omdoen, zonder hulp van iemand anders. Je kindje draag je op een ergonomische manier op de buik, heup of rug. 

– Vanaf de geboorte
– 80% lycra, 20% wol
– Ook verkrijgbaar in het grijs

Koop ‘m hier

 

Uiteraard is ook dit bijzonder handige baby-item in ontelbare soorten en maten verkrijgbaar, dus waar let je op? Kek Mama en Ouders van Nu testen vijf verschillende draagzakken voor je, om je een beetje op weg te helpen.