Zo kom jij Blue Monday al fluitend door

17.01.2022 06:02
tips-blue-monday

Blue Monday wordt niet voor niets de meest deprimerende dag van het jaar genoemd: het is donker, koud en nat buiten, je bent nog steeds aan het bijkomen van de drukke decembermaand en goede voornemens zijn alweer gesneuveld.

In de stress schieten hoeft niet, want met deze tips kom je Blue Monday al fluitend door.

 

Maak een boswandeling

Niets lekkerder dan je verstand op nul en genieten van de natuur, terwijl je kind kan ravotten. Kom je weer even helemaal tot jezelf. Waar je moet zijn? De mooiste bossen in Nederland op een rij.

 

Waai uit op het strand

Als je meer een strandmens bent, is een dag uitwaaien op een van deze stranden zeker geen slecht idee. Tip: door de coronamaatregelen zijn restaurants en andere voorzieningen mogelijk nog gesloten, maar in sommige gevallen kun je wel wat lekkers afhalen. Check hiervoor altijd de website voor vertrek.

 

Lees ook
9 manieren om te relaxen als de kinderen thuis zijn >

 

Hang de hele dag op de bank (met Netflix)

Netflix op de bank: ideaal als je Blue Monday gestrekt en in pyjama wil doorbrengen. Hier vind je de leukste kinderseries op Netflix. En hier wat tips voor volwassenen, mochten je kinderen bij je schoonmoeder zijn.

 

Geniet van een middagje in het park

Het park is een fijne plek om een zonnige dag door te brengen, maar minstens zo lekker tijdens koude winters. Verzamel de mooiste bladeren, spot vogels en kijk welke insecten er in de bosjes te vinden zijn. En met een beetje geluk vind je tussen de bomen nog een tentje waar je warme choco-to go kunt halen. Dit zijn de meest kindvriendelijke parken van Nederland

 

Boek een weekend weg

De grens overgaan is wat lastig in deze tijd, maar wat geeft het: in Nederland vind je genoeg prachtige, kindvriendelijke hotels om een nachtje te slapen. De zwembaden en eetgelegenheden zijn door de coronamaatregelen waarschijnlijk dicht, maar kies je een hotel aan het strand dan heeft je kind het hoe dan ook naar z’n zin.

 

Verwen jezelf

Met een lekkere parfum, een goed boek, een ontspannen maskertje of de nieuwste Kek Mama. Voor je het weet is het dinsdag ;). 

 

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief  en ontvang wekelijks de best gelezen artikelen in je mailbox >