tips-blue-monday

Blue Monday wordt niet voor niets de meest deprimerende dag van het jaar genoemd: het is donker, koud en nat buiten, je bent nog steeds aan het bijkomen van de drukke decembermaand en goede voornemens zijn alweer gesneuveld.

In de stress schieten hoeft niet, want met deze tips kom je Blue Monday al fluitend door.

Article continues after the ad

 

Maak een boswandeling

Niets lekkerder dan je verstand op nul en genieten van de natuur, terwijl je kind kan ravotten. Kom je weer even helemaal tot jezelf. Waar je moet zijn? De mooiste bossen in Nederland op een rij.

 

Waai uit op het strand

Als je meer een strandmens bent, is een dag uitwaaien op een van deze stranden misschien een idee. En als je nog een warme bak wilt, dan weet je van deze strandtenten in elk geval zeker dat ze het hele jaar open zijn

 

Ga lekker uiteten

Pannenkoeken? Burgers? Kaasfondue? Of toch liever een restaurant waar ze van alles en nog wat serveren? Waar je ook trek in hebt, er is keuze zat. Enige wat je hoeft te doen is reserveren.

 

Lees ook
9 manieren om te relaxen als de kinderen thuis zijn >

 

Hang de hele dag op de bank (met Netflix)

Netflix op de bank: ideaal als je Blue Monday gestrekt en in pyjama wil doorbrengen. Hier vind je het leukste aanbod kinderseries op Netflix. En hier wat tips voor volwassenen, mochten je kinderen bij je schoonmoeder zijn.

 

Sauna

En als je kind dan toch weg is: ga na je favoriete serie een middag naar de sauna. Maar welk resort wordt het best gewaardeerd? En waar vind je het vriendelijkste personeel en de beste voorzieningen? Hier vind je een selectie van de beste adresjes.

 

Boek een weekend weg

Want wie wordt er nou niet vrolijk van een ontspannen weekend de hort op? Je kunt natuurlijk naar een leuke stad in Nederland gaan, maar voor deze buitenlandse bestemmingen zit je maar drie uur in de auto. Ook een optie, dus.

 

Of meteen een complete vakantie

Ja joh, meteen twee weken pakken: relaxter krijg je het niet. Blijf binnen Europa of kies voor een vakantiebestemming iets verder van huis. Nog een tip: de mooiste treinroutes van Europa.

 

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief  en ontvang wekelijks de best gelezen artikelen in je mailbox >