Op vakantie naar Thailand? Dit is de beste reistijd

05.03.2019 11:58
beste-reistijd-vakantie-thailand

Een rondreis naar Thailand op de planning? De beste tijd om te gaan is afhankelijk van welk deel van het land je gaat bezoeken. Skyscanner vertelt je over het klimaat en het regenseizoen in Noord-, Zuid- en Centraal-Thailand én geeft handige tips.

Beste reistijd Noord-Thailand

Wanneer?: november tot februari
Regenseizoen: mei tot september

Plan je een vakantie waarin je plekken als Chiang Mai, Pai, Chiang Rai en Nan wil bezoeken, dan zijn november tot februari jouw beste reismaanden. Dit seizoen is perfect voor outdoor activiteiten als trekking, raften en hikes over de groene rijstvelden en langs mystieke tempels. Ga met locals mee op pad en proef van lokale delicatessen, zoals khao soi, een van oorsprong Burmese noedelsoep. Oh, en ben je in februari in Chiang Mai, vergeet dan niet het prachtige Chiang Mai Flower Festival te bezoeken.

 

Lees ook
Waarom Thailand een heerlijke vakantiebestemming is met kinderen >

 

Beste reistijd Zuid-Thailand

Wanneer?: december tot april
Regenseizoen: mei tot november

Zie jij jezelf al liggen in een hangmatje in de schaduw van een palmboom? Die droom kan zomaar eens werkelijkheid worden wanneer je één van de tropische eilanden in het zuiden van Thailand bezoekt. De beste reistijd voor de eilanden is echter ook afhankelijk van welke eilanden je wilt bezoeken, omdat het zuiden nogal groot is.

De zuidoostelijke eilanden, zoals Ko Samui, Ko Tao en Ko Pha Ngan, hebben het meest gelijkmatige klimaat van Thailand. Het verschil in temperatuur bedraagt gemiddeld zo’n vier graden tussen de koelste en de warmste maanden en ook de neerslag valt hier meer gespreid over het jaar. De beste reistijd voor deze eilanden is februari tot oktober. De beste reistijd voor de zuidwestelijke eilanden Phuket, Krabi, Ko Lanta en Ko Phi Phi is juist van november tot maart. Wil je oost én west bezoeken, ga dan tussen december en april.

 

Beste reistijd Centraal-Thailand

Wanneer?: november tot februari
Regenseizoen: mei tot oktober

Staan een floating market in Bangkok en de waanzinnige tempels van Ayutthaya op jouw bucket list? Reis dan van november tot februari naar Thailand. Hoewel het het hele jaar door vochtig en heet is in de Thaise hoofdstad, zijn deze maanden over het algemeen een stuk koeler dan de rest van het jaar. Kom je in januari, dan wordt er in Bangkok het Chinees nieuwjaar gevierd in Chinatown – een event om niet te missen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >