vakantie-thailand-met-kinderen

Thailand is misschien wel het meest ideale land in Azië voor een rondreis met kinderen: het is er veilig, betaalbaar, de Thaise keuken is een feest en er is (voor jong en oud) enorm veel te doen. En als je dit lijstje ziet, ben je helemaal verkocht.

Want de stranden zijn overweldigend...

Of je nu op zoek bent naar een bountystrand, snorkelparadijs of juist ultieme ontspanning, in Thailand kun je alle kanten op. Koh Tao aan de oostkust heeft rustige stranden, terwijl Koh Samui weer meer toeristen trekt. De stranden van Bo Phut en Mae Nam zijn door de rustige zee vooral voor jonge gezinnen een aanrader. Liever kajakken, snorkelen of rotsklimmen? Dat kan op het strand rondom Krabi.

 

Er zijn overal supermarkten...

Je hoeft niet in paniek te schieten als je iets voor je kind vergeten bent, want er zijn overal supermarkten zoals Seven Eleven. Babydoekjes, luiers en zelfs melkpoeder zijn er prima te krijgen. Heb je geen zin om je koffer vol te stouwen op de heenweg, dan koop je voor nog geen vijf euro twee paar schoenen, shirtjes en zonnebrand.

 

Lees ook
Rondreis door Nieuw-Zeeland? Deze bezienswaardigheden mag je niet overslaan >

 

Het eten is heerlijk...

Je hoeft je kind echt niet de hele vakantie pittige Thaise gerechten met rijst voor te schotelen (voor jou overigens wel aan te raden), want op de toeristische plekken is er genoeg keuze voor een 'westers' restaurant. Daarbij zijn koks vaak bereid om voor je kind iets minder kruiden te gebruiken. Wel écht ideaal voor kinderen zijn de soepjes, noedels en verse vruchten: die smaken tien keer beter dan thuis.

 

Bangkok is fantastisch...

Want ondanks dat de drukke stad overweldigend kan zijn, is er heel veel te doen voor kinderen. Ga bijvoorbeeld naar SEA LIFE Ocean World en spot de mooiste vissen of maak van je kind een brandweerman, piloot of verpleegster in Kidzania. Ook leuk: indoor speeltuin Funarium met toestellen voor jong en oud. Of stap gewoon lekker op de fiets, maak een rit op een tuktuk en bezoek de kleurrijke Wat Arun-tempel.

 

Thailand met kinderen: er is genoeg te doen.

Zo is ook Chiang Mai is een populaire stop voor reizigers met kinderen. Deze noordelijke stad heeft een klimaat dat in onze zomermaanden erg prettig is. De stad zelf heeft een beroemde nightmarket en in de omgeving zijn veel activiteiten: maak een (meerdaagse) trekking, bezoek de bergvolken in inheemse kleding, help in een olifantenkamp, ga ziplijnen of fietsen.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >