Dít zijn de leukste kindvriendelijke festivals in 2020

03.03.2020 13:00
leukste-kindvriendelijke-festivals-2018

Het festivalseizoen gaat over een paar weken van start, maar dat levert één logistiek probleempje op: wat doe je met de kinderen? Nou, meenemen natuurlijk. Naar één van deze uitgesproken kindvriendelijke varianten, bijvoorbeeld. Cowboylaarzen aan en bandeau in je haar: let's go!


1. Mañana Mañana

Je kent de slogan wel van Spaanse oorden: wat niet vandaag gebeurt, komt morgen wel. Precies dat relaxte gevoel is waar het om draait bij het ‘meest relaxte festival van Nederland', zoals Mañana Mañana het zelf noemt. Middenin de natuur geniet je van optredens terwijl je ondertussen met een biertje bij een haardvuur zit. Voor kinderen is er ook van alles te beleven, zoals de Silent Skippy Disco en een avonturentocht van Natuurmonumenten.
18 t/m 21 juni, Vorden

 

2. Limburgfestival

Hoe leuk: een theatervoorstelling bekijken die zich afspeelt op een verlaten boerderij, in een oud klooster of op een heus kasteel. Het kan bij het Limburgfestival dat vijf dagen lang plaatsvindt op verschillende plekken in Midden-Limburg. Voor kinderen van 3 t/m 12 jaar is er een Kindermiddag met verschillende activiteiten en speciale voorstellingen. 
12 t/m 16 augustus, Limburg

 

3. De Parade

Ruim honderd theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen, grotendeels speciaal gemaakt voor rondreizend festival De Parade. Naast de avondvoorstellingen (en liters rosé) is er iedere dag een uitgebreide KinderParade, met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. O, en die zweefmolen, die is natuurlijk gewoon voor jou en je kind sámen.
29 mei t/m 30 augustus op verschillende locaties in Nederland.

 

4. Kwaku Summer Festival

Multiculti festival voor het hele gezin. Denk: heerlijk eten, fijne muziek, theater, film, literatuur en sport. Het feest duurt maar liefst twintig dagen, je hebt dus officieel geen excuus meer om op de bank te blijven hangen.
11 juli t/m 2 augustus, Amsterdam.

 

5. Vierdaagsefeesten

Het wandelgedeelte slaan we zelf even over, maar tegen de feestjes rondom de Nijmeegse Vierdaagse zeggen we natuurlijk geen nee. En dat zijn er veel. Dagelijks treden verschillende (bekende en onbekende) bands op en op iedere hoek van de straat kun je eten, theatervoorstellingen bezoeken of gewoon lekker door de stad struinen. Enne, het is nog gratis ook.
18 t/m 24 juli, Nijmegen.

 

Lees ook:
8x de leukste kindvriendelijke restaurants in Nederland >

 

6. Welcome to the village

De Staat, Oh Sees, Kevin Morby en nog veel meer leuks – en dat met kinderen? Yep. Jong geleerd is oud gedaan, en tot en met zes jaar mogen ze nog gratis mee ook. Woon je niet in de buurt, dan maak je er gewoon een weekendje weg van, want in Leeuwarden is met kinderen nog veel meer te doen.
17 t/m 19 juli, Leeuwarden.

 

7. Waterpop

Gratis. Bandjes. Bier. Geen betere plek om met je kinderen rond te struinen dan op Waterpop, zeggen wij.
8 augustus, Wateringen.

 

8. Zomerparkfeest

Vier dagen lang duurt het Zomerparkfeest in het Julianapark in Venlo. Naast muziek van fijne artiesten zijn er voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film en literatuur. Of ga naar het familiefestival met een jeugdprogramma en de picknickmiddag. De entree is gratis.
13 t/m 16 augustus, Venlo.

 

9. Dutch Valley Festival 

Typisch Nederlands festival, vol pop, rock, hiphop, dance en Nederlandstalige muziek, van meer dan 115 artiesten, dj’s en acts op een dag. Kinderen krijgen toegangskorting.
9 augustus, Spaarnwoude. 

 

10. Misty Fields

Bij Misty Fields hebben ze het begrepen: op zondag is er tot 16.00 uur een speciaal kinderprogramma. De enige vraag die jou nog rest, is wie daarna de kinderen van je overneemt, zodat jij lekker met de voetjes van de vloer kunt.
4 t/m 6 september, Asten-Heusden.

 

Lees ook:
5x leuke internationale foodfestivals >

 

11. Tuckerville

Dit is een festival voor de hele familie: er is een mini playbackshow, mini linedancing, een schmink- en verkleedhoek, er worden er speurtochten georganiseerd en er is een heuse kids playground. Daarnaast gooi je de heupen los op Guus Meeuwis, Ilse de Lange en Danny Vera.
12 september, Enschede.

 

12. Appelpop

Zeg: Guus Meeuwis, Chef’Special, DI-RECT, Roxeanne Hazes en nog veel meer, grátis, en je springt toch meteen in de auto? Met muzikale opvoeding kun je niet vroeg genoeg beginnen.
11 & 12 september, Tiel.

 

13. Zwarte Cross

Met een crossbaan, muziek, theateracts en allerlei verschillende podia met de leukste thema's, kun je je bij Zwarte Cross prima meerdere dagen vermaken. Voor kinderen is er het Blagenparadijs, waar ze kunnen knutselen, schilderen en muziek maken. Of maak een kiekje van je kroost op een stoere crossmotor, dan is zijn dag helemaal gemaakt.
16 t/m 19 juli, Lichtenvoorde

 

14. Kinderboekenparade

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Kinderboekenmuseum zijn deuren opende en dat wordt gevierd met een extra feestelijke editie van de Kinderboekenparade. Op het Plein in hartje Den Haag geniet je kind van interactieve voorstellingen, leuke workshops en meet & greets met helden uit de jeugdliteratuur.
21 mei, Den Haag

 

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >