Dit zijn de allerleukste skatebanen voor kinderen

03.01.2023 11:00
skatebanen voor kinderen Beeld: Unsplash

Zijn jouw kinderen niet bang voor een uitdaging (en een schrammetje hier en daar)? Ga een dagje lekker los op een skatebaan. Dit zijn de leukste adresjes.

In de frisse lucht – Breda

Een aantal jaar geleden werd dit openbare skatepark vernieuwd, en sindsdien is het populairder dan ooit. En waarom ook niet? De toegang is gratis, de skatebaan is gewoon buiten dus heerlijk in de frisse lucht en ook beginners kunnen er rustig oefenen. Ook leuk om met de fiets of step trucjes te proberen.

Stap op het board – Breda

Als kinderfeestje, als nieuwe hobby of gewoon als uitje: skateboarden. Pier15 in Breda is zo’n plek waar je heerlijk kunt sleutelen aan je skateboard skills. Ook voor kleine skaters die pas net beginnen is er genoeg oefenruimte. Zomertip: met mooi weer zit je hier lekker op het terras met uitzicht over het outdoor skatepark.

Stunten maar – Nijmegen

Bij indoor skatecentrum Waalhalla Centrum in Nijmegen komen alle skaterdromen uit. In het grote gebouw geef je de stoerste skatefeestjes, volg je lessen of kun je vrij skaten. En als je kind liever gaat stuntsteppen of longboarden ben je hier ook op het juiste adres.

In de leer – Ter Heijde

Dreams is een skateschool waar je ook kinderfeestjes kunt geven. Kinderen leren iets over de verschillende skateboards en de skateboardgeschiedenis, en krijgen basisuitleg over de veiligheid. Daarna gaan ze aan de slag. Het niveau wordt aangepast aan de kinderen, iedereen leert op zijn eigen tempo. Uiteraard gebeurt het ‘indroppen’ en ‘kickflippen’ onder begeleiding van een leraar.

Lees ook
5x sportieve uitjes met kinderen

Skatekamp – Den Haag

Dit Haagse skatepark telt zo’n 1000 vierkante meter rolplezier met diverse obstakels, voor beginners tot gevorderden. Tijdens vakanties worden er speciale skatekampen georganiseerd met elke dag een leuk programma (skaten, stunten, steppen) en kinderen kunnen hier ook leren graffiti spuiten. Cool!

Alles van hout – Eindhoven

Groter dan groot: dit skatepark heeft een totaal vloeroppervlak van meer dan 3.000 vierkante meter. Het staat er bomvol met uiteen lopende toestellen en alles is van hout gemaakt, zelfs de vloer. Eén keer per jaar wordt een deel van het skatepark veranderd, zodat het afwisselend blijft voor fervente bezoekers. De skatebaan is geschikt voor zowel jong als oud. Let op: kinderen moeten minimaal 7 jaar oud zijn en zelfstandig kunnen skaten om de baan te betreden.

De grootste – Amsterdam

Midden op het Amsterdamse Zeeburgereiland ligt de Urban Sport Zone. Het outdoor skatepark is de grootste van het land met 3850 m2 beton om op te skaten. Met plekken voor beginners én gevorderden een tip voor elke skatefanaat.

Vette trucs – Rotterdam

In de oude koffiefabriek van Nestlé zit Skateland Rotterdam. Een gaaf indoorpark met obstakels, rails, een miniramp en meer cools om trucjes op te oefenen. En de wielen, die kies je zelf. In het park zijn skateboards, inlineskates, stuntsteps en (soms) BMX-fietsen welkom.

Lesje skaten – Utrecht

Skate Days Utrecht geeft uitdagende skateboardlessen voor kinderen in Utrecht en Rotterdam. In het eigen indoor skatepark als dat kan. Of gewoon lekker in de buitenlucht in één van de skateparken in de buurt. En als je kleine er geen genoeg van kan krijgen, dan zijn er in de schoolvakanties speciale Skateweken waarbij je een week lang elke dag les krijgt.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.