Déze bijzondere minigolfbanen wil je een keer bezoeken

26.06.2021 05:12
bijzondere minigolfbanen Beeld: Unsplash

In het donker of tussen reusachtige dinosaurussen: deze minigolfbanen zijn nét even anders, maar dubbel zo leuk. 

GlowGolf – Rotterdam

Bij deze baan speel je minigolf in het thema Hollywood. Ontdek de wereld van film en fantasy – in het donker, want glowgolf speel je met een geweldig fluorescerend decor. Draag je een speciale 3D bril (aan de kassa te krijgen) en witte kleding, dan wordt de beleving nog groter.

 

Midgetgolftuinen – Lage Vuursche

Verscholen tussen oude bomen liggen de Midgetgolftuinen Lage Vuursche. Een prachtige plek om een potje te spelen met je kids. Er is keuze uit drie banen: de biljartbaan met fantasievolle bouwsels, de gravelbaan met klassieke holes en de paradijselijke grasbaan waar het voelt alsof je ‘echt’ golf speelt. Tip: kies de biljartbaan, dan kom je langs een mini versie van het paleis.

 

Lees ook

De leukste blotevoetenpaden in Nederland >

 

Jurassic golf – Gouda

Laat je niet afleiden tijdens dit potje minigolf. In Dino Experience Park in Gouda sla je een balletje terwijl er levensechte dino’s meekijken. Hoe goed kan je nog mikken als er een T-rex over je schouder loert? Een te gekke activiteit om samen met je dino-fan te doen. En vergeet de rest van het park niet. Zeker een kijkje waard.

 

Boerengolf – Almere

Een variant op het echte golfspel: de bal is groter en de club bestaat uit een klomp aan een stok. Boerengolf kan gespeeld worden in groepen van minimaal twaalf personen, die worden opgedeeld in kleine groepjes die tegen elkaar strijden. Leuk om te combineren met een lunch of potje boogschieten dat ook op het terrein georganiseerd wordt.

 

Linnaeushof – Bennebroek

Bij deze outdoor minigolfbaan met 18 holes is het thema ‘Nederlands inheemse dieren.’ Bij elke hole staat een bordje met een vraag over bijvoorbeeld eenden, vossen, lieveheersbeestjes of spitsmuizen. Zo kunnen kinderen op een speelse manier meer te weten komen over de natuur. Een potje is gemakkelijk te combineren met een bezoek aan speeltuin de Linnaeushof, want hij maakt onderdeel uit van het park. Wel even vooraf reserveren.

 

Minigolf tussen de watervallen – Arcen

Tijdens een bezoek aan de Kasteeltuinen Arcen kom je niet alleen de prachtigste tuinlandschappen tegen. Achter in het park loop je zo tegen een bijzonder minigolfterrein aan. De banen liggen tussen watervallen, tegen de rotsen en in een grot. Een indrukwekkend decor voor een potje minigolf.

 

Voetgolf – Nieuw-Vennep

Voor kleine voetballertjes is Midget Voetgolf in Nieuw-Vennep de ideale combi tussen voetbal en midgetgolf. Op de 18 originele banen mag je op alle mogelijke manieren de bal in de hole schieten. Koppen, volleys, stiften en alle andere voetbalkunsten vallen binnen de spelregels.

 

Bosgolf – Baarle-Nassau

Als je deze zomer zin hebt in een outdoor-activiteit, zit je bij Baarle Outdoor in Baarle-Nassau goed. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan hier. Zo ook een partijtje bosgolf. Bij bosgolf sla je een grote bal naar de hole. Maar niet zomaar. Je moet eerst vijvers, bomen en zandbergen trotseren. Eens wat anders dan minigolf én lekker in de schaduw van het bos.

 

Meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >