Dagje Amsterdam met je kind? Zo bereid je je voor

20.08.2018 10:36
dagje Amsterdam met kind Beeld: Unsplash

Niets leuker dan een dagje naar Amsterdam met je kind. Spot de leukste plekjes en voel je voor even een toerist. Wij helpen je om goed voorbereid op pad te gaan in onze hoofdstad.

Hoe kom je er?

Ben je van plan om met de auto naar Amsterdam te gaan, voorkom dan dat je middenin het centrum rijdt (kan lastig zijn, met al die grachten) én nog eens de hoofdprijs betaalt voor het parkeren. Kies voor een P&R en vervolg je reis met de trein, tram of metro. Of doe nog makkelijker en maak de gehele rit met de trein. Amsterdam behoort niet voor niets tot een van de steden die het makkelijkst bereikbaar is met de trein: je stapt zó in het centrum uit.

Waar moet je op letten?

Tram, metro, bussen, fietsers, skaters: Amsterdam is natuurlijk een drukke stad. Een inkopper, maar houd je kind extra goed in de gaten. Spreek een centraal punt af mocht je elkaar kwijtraken. Zo weet je kind altijd waar hij je weer terug kan vinden (en jij hem). Extra handig: doe een bandje om de pols van je kind met daarop zijn naam en jouw telefoonnummer.

Lees ook:
Dit is waarom een stedentrip met kinderen zo leuk is

Wat zijn de highlights?

Een paar bekende highlights in Amsterdam mag je natuurlijk niet overslaan. Begin bij aankomst op het Centraal Station met een bezoek aan het NEMO Museum. Hier leert je kind alles over de wetenschap en kan hij zelf scheikundige proefjes doen in het lab. Pak daarna de tram naar de Dam om een kijkje te nemen bij de levende standbeelden. In het nabijgelegen Madam Tussauds vind je trouwens de niet-levende exemplaren en die zijn ook zeker een bezoek waard. Je kind kan er bijvoorbeeld op de foto met Willem Alexander & Maxima en andere bekendheden. Ook dierentuin Artis mag je natuurlijk niet overslaan. Even uitrusten? Strijk dan neer in het Vondelpark of maak een leuke rondvaarttocht door de grachten. Oh, en voor wie aan het einde van de middag nog puf heeft: zoef met de lift naar de bovenste etage van de A’dam Toren (tegenover het Centraal Station, dus ideaal vóórdat je weer naar huis gaat). Vanaf de toren heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Waar te eten?

Aan eetgelegenheden in Amsterdam is ruim genoeg keuze. ’s Middags kun je bijvoorbeeld lekker uitrusten bij restaurant Haddock aan ’t IJ. In dit kindvriendelijke restaurant serveren ze voor de lunch poffertjes of gewoon een lekkere boterham met pindakaas. Ook ’s avonds is er een speciaal menu voor de kleintjes. Tussen het eten door kan je kind spelen in een speciale kinderkamer met speelgoed, kinderboeken en knutsel- en tekenspullen.
Zin in een pannenkoek? Ga dan naar de Pancake Bakery aan de Prinsengracht. Dat is het bekendste pannenkoekenhuis in de stad, gevestigd in een historisch 17e eeuws VOC pakhuis.

Liever naar een andere stad? Bekijk hier onze tips voor een dagje Utrecht.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >