Op stedentrip met je kind in eigen land: 8 fijne tips in Utrecht

27.07.2021 10:17
Utrecht vakantie in eigen stad land kinderen

Malini Faasen verkaste met vriend Arnoud en dochtertje Leela (3) naar Utrecht, waar ze de meest kind- en oudervriendelijke plekjes ontdekte.

Doen

Nijntje in de pan
Het beroemde Utrechtse konijn nijntje mag natuurlijk niet ontbreken. Boek een kaartje voor Het nijntje Museum en steek daarna de straat over naar het Centraal Museum waar je pannenkoeken kunt eten in de vorm van, juist ja, nijntje.
nijntjemuseum.nl
 

Hoog bezoek
Oké, niet in het centrum, maar op steenworp afstand van Utrecht ligt het dorpje Haarzuilens. Daar staat het grootste kasteel van Nederland: Kasteel de Haar. Er is een speurtocht, een doolhof en vooral de prinsen- en prinsessendroom die even uitkomt.
kasteeldehaar.nl
 

Zij blij, jij blij
Snak je naar koffie, sleep je kinderen dan mee naar de Koekfabriek. Concept: koop een koekje, krijg er een kopje koffie (of een flesje appelsap) bij.
dekoekfabriek.com

 

Slapen

Domweg de leukste
Wakker worden met het geklingel van de Dom blijft het allerleukst. Cozy Pillow ligt daar om de hoek én heeft kamers om door een ringetje te halen. Voor de echte Utrechtse ervaring slaap je in hun net geopende kamer in een van de historische werfkelders van de stad.
cozypillow.nl
 

Kindvriendelijk
Het Eye Hotel heeft in de nok een heuse familiekamer. Compleet met commode, extra bedjes, zelfs aan een wc-verkleiner is gedacht. eyehotel.nl

Lees ook
5x fijne wandelroutes in Utrecht >

 

Eten

Hapjesdoos
Wil je uit eten, denk dan aan LE:EN op het hippe Rotsoord waar je Aziatische hapjes kunt delen. Mocht jouw kind toch liever iets voor zichzelf hebben, dan is er de bentobox voor kinderen met vegetarische loempia’s, noedels en bananenijs.
leen-restaurant.nl
 

Dikke hit
Bammetje Bakery is een vegan bakkerij waar ze croissantjes hebben die eruitzien als taartjes. Zo is heel Utrecht al uitgerukt voor de crompouce (een baby van de croissant en de tompouce) en omdat hij roze is een dikke hit bij ons meisje.
bammetjebakery.nl
 

Beroemd konijn
Bij banketbakkerij Theo Blom haal je roomboterkoekjes met Nijntje erop, ook te koop in blik.
banketbakkerijtheoblom.nl
 

Meer Utrecht met kinderen? Malini deelt haar tips op Instagram: @explore_utrecht_kids
 

Dit reisverhaal staat in Kek Mama 16-2020.

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.