7x zomers dagje uit met je kind

06.08.2018 16:57
zomers dagje uit met kind Beeld: Unsplash

Met een zomer waar we U tegen zeggen, blijf je natuurlijk niet binnen. Pak de zonnebrand, petten en eten en drinken en ga er met je kind lekker op uit. Wij geven alvast wat tips voor een geslaagd dagje weg.

1. Strand

Met dit weer staat het strand natuurlijk met stip op één. Handdoek mee, schepjes en een parasol en je kind heeft plezier voor tien. Ons land kent genoeg mooie stranden om je de hele dag te vermaken. Check vooraf goed of er voldoende eet- en drinkmogelijkheden zijn of – nog leuker – neem gewoon zelf een lekker gevulde koelbox mee.  

 

2. Buitenzwembad

Zwemmen hoeft natuurlijk niet per se in de zee. Kies voor een mooi zwembad in de openlucht en je kind vermaakt zich minstens zo goed. Extra fijn: je kunt er makkelijker een oogje in het zeil houden. Wij hebben alvast de leukste buitenzwembaden voor je op een rij gezet.

 

3. Trein

Wil je een dagje weg met je kind, maar niet de auto pakken en ingewikkeld parkeren? Hou het dan simpel en pak de trein. Veel bezienswaardigheden bevinden zich namelijk op loopafstand van grote stations, dus ideaal om met de trein naar toe te gaan. Wat dacht je van het Sprookjeswonderland in Enkhuizen of Miniworld in Rotterdam?

 

Lees ook:
8x leuke buitenuitjes met je kind (en nog bijna allemaal gratis ook) >

 

4. Pretpark

Een pretpark staat natuurlijk voor uren plezier, zeker als het buiten zo’n mooi weer is. Maar de Efteling en Walibi heb je vast al een aantal keer gezien. Wil je eens wat anders, check dan onze lijst met de leukste onbekende pretparken van Nederland. Zo kun je het grootste poppentheater bezoeken en zit je bij pretpark Arsenaal gebakken als je kind weg is van piraten.

 

5. Fietsen

Smeer je bloedjes goed in, zorg voor kleding die hun schouders bedekt en stap met het hele gezin op de fiets. Ons land kent verschillende leuke fietsroutes speciaal voor kinderen, die met dat mooie weer natuurlijk extra leuk zijn. Spot bijvoorbeeld dieren tijdens de Dierenroute in Rotterdam of rijdt de Hans en Grietje route in Gelderland. Tip: bij die laatste fietstocht kom je langs een pannenkoekenhuis, dus in je fietstas hoeft alleen een kleine snack mee voor onderweg.

 

6. Het water op

Huur een sloep op één van de vele meren die ons land rijk is en geniet van een zomerse dag op het water. Of kies voor een rondvaart en laat je lekker varen door een schipper. In Amersfoort vind je verschillende themaboten zoals een piratenboot of een prinsessenboot. Lees hier welke rondvaarttochten nog meer de moeite waard zijn. Liever sportief bezig zijn? Je kunt ook leren suppen of zeilen. Wij hebben een aantal leuke vaaruitjes voor je op een rij gezet.

 

7. Speeltuin

Wil jij lekker van de zon genieten op het terras terwijl je kind zichzelf vermaakt? Ga dan naar een leuke speeltuin. Wij hebben alvast de leukste buitenspeeltuinen voor je uitgezocht, waar je kind zich uren kan vermaken op glijbanen, schommels, trampolines en allerlei andere fraaie speeltoestellen. Die vermaakt zich wel.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >