7x leuke winkelsteden in Nederland

15.11.2018 09:52
leuke-winkelsteden-nederland

Voor je kerstinkopen, of gewoon omdat shoppen (vooral zonder kinderen) altijd voor ontspanning zorgt: 7 leuke winkelsteden in Nederland.

Utrecht

Van oude gebouwen, gezellig straatjes en vintage winkels tot boetiekjes die je nergens anders ziet: de Utrechtse binnenstad heeft het complete pakket. Aan de Oudegracht vind je veel populaire shops, bij het Museumkwartier kom je veel tweedehands zaakjes tegen en voor bijzondere winkels moet je in de Voorstraat, Schoutenstraat en Zadelstraat zijn.

 

Amsterdam

Vanzelfsprekend een stad die je gezien moet hebben. Op de Kalverstraat bevinden zich de grote modeketens, maar Amsterdam heeft zoveel meer. Neem bijvoorbeeld de 9 straatjes, de Pijp, De Hallen in Amsterdam Oud-West of neem het pondje richting Noord om te struinen op de maandelijkse vlooienmarkt in de IJhallen. Ga je met je kind naar Amsterdam? Zo bereid je je goed voor.

 

Rotterdam

Begin bij de Koopgoot om vervolgens richting de Coolsingel naar de Lijnbaan te lopen. Liever naar een unieke boetiek? Ga dan naar het Museum- en Laurenskwartier. Ook leuk: de Zwaanshals in het Oude-Noorden. Oh, en hoewel de meeste Rotterdammers de Markthal grotendeels links laten liggen, is-ie wel echt een bezoekje waard. Alleen al vanwege de prachtige binnengevel en de stand met minidonuts. Nog niet uitgekeken? Dan vind je hier nog 15 tips als je met kinderen in Rotterdam bent.

 

Lees ook
Fotoserie: deze mannen hebben (ook) een hekel aan shoppen >

 

Leiden

Een fijne stad waar je, in tegenstelling tot Rotterdam en Amsterdam, nog niet tegen hordes toeristen aanloopt. De grachten en steegjes zijn prachtig en ook vind je er hele originele winkeltjes: tussen de twee grootste winkelstraten (de Haarlemmerstraat en de Breestraat) ligt het populaire gebied Hartje Leiden. In het Pieterskwartier vind je véél galeries, maar ook kleine boetiekjes, antiekzaken en delicatessenwinkels. Of ontdek de stad door deze tips – echte aanraders.

 

Eindhoven

Een waar shopwalhalla. In de artistieke wijk De Bergen vind je de bijzonderste boetieks van Eindhoven, zoals tweedehandswinkels en galeries. Strijp-S is de plek voor kunst, kleding en design en voor de hongerige maag heb je een overdekte foodhal.

 

Zutphen

Misschien niet de eerste stad waar je aan denkt, maar toch mag-ie niet in het lijstje ontbreken. De binnenstad van Zutphen is klein, maar daardoor juist ook superknus. Vergeet ook de leuke markten van Zutphen niet, want je vindt er van alles. Van curiosa, boeken en kunst tot kramen met biologische producten. 

 

Groningen

Het epidemisch winkelcentrum van Groningen vind je in de Heerestraat, maar rondom deze straat zijn nog veel meer gezellige kleinere winkeltjes. Die overigens ook geopend zijn op zondag. Nog tijd over? Zet dan ook deze uitjes (vooral leuk met kinderen) op je lijst.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >