7x leuke uitjes voor kinderen als het regent

24.09.2021 10:23
uitjes-voor-kinderen-als-het-regent
Stel, de regen komt met bakken uit de lucht, maar je hebt je kroost al dagen beloofd om wat leuks te doen. En nu? Bekijk deze leuke uitjes voor kinderen. Ideaal als het regent.

 Indoor speeltuin

Leuk hoor, klauteren in een fantastisch klimpark of hangen in de touwen van een buitenspeeltuin, maar niet als het giet. Kies daarom voor een van deze indoor speeltuinen. Zo zit jij droog en kan je kind z'n energie kwijt.

Trampolinepark

Of ga voor een indoor trampolinepark: steeds populairder bij kinderen, daarom hebben we de leukste voor je op een rij gezet.

Zwembad

Drijven op een opblaasflamingo, urenlang zwemmen en -tig verschillende glijbanen uitproberen – zomerser krijg je het niet. Ga daarom naar een subtropisch zwembad en doe weer even of je in het water in Spanje dobbert. Voor wat inspiratie: de leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen. Is dat geen perfect uitje als het regent?

Lees ook: 5x uitjes voor kinderen die gek zijn op dieren en de natuur >

Deftig theedrinken

Oké, niet echt een uitje, maar alsnog heel erg leuk. Zet een pot lekkere thee, maak wat limonade en haal een stapel scones, broodjes, poffertjes en taartjes in huis voor een gezellige kinder-high tea. Of bak ze zelf, dan ben je even zoet.

Museum

Nederland staat bol van de leuke musea voor kinderen. Bijkomende voordelen: je heb geen last van het slechte weer buiten, je kinderen vermaken zich prima en leren ook nog wat bij. De populairste musea vind je hier.

Escape room

Het komt misschien niet één, twee, drie bij je op, maar ook een escape room is ongelooflijk leerzaam. Door samen te werken en verschillende cryptische puzzels op te lossen, moeten jullie binnen een bepaalde tijd de kamer uit zien te komen. Je hebt escape rooms door het hele land, maar let er wel op dat je er een speciaal voor kinderen uitkiest. Anders hebben jullie over een jaar nog die sleutel niet.

Binnenspelletjes

Blijf je toch echt liever thuis, dan kun je je kind vast paaien met dit lijstje binnenspelletjes. Mag je dat huispak gelijk aanhouden.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.