escape rooms kinderen
Beeld: Pexels

Kinderfeestje, druilerige dag, of gewoon zin in een uitje voor kinderen? Tijdschrift mee en wijn binnen handbereik: deze escaperooms voor kinderen zijn hartstikke leuk.

1. Mysterie van het Magische boek, Spijkenisse

Niets is wat het lijkt, in de oude bibliotheek van professor Pief Paf. Alles is stoffig en rommelig, en er zijn duidelijk al lang geen mensen geweest. En waar is de professor eigenlijk? Vind de weg door oude boeken en manuscripten en ontdek wat er gebeurd is. (En let op: er is hier nog een escaperoom voor de allerjongsten, in een Minions-variant.)
Vanaf 6 jaar.

More content below the advertising

 

2. De Heks van Zoetermeer, Zoetermeer

Alle heksen boos en slecht? Welnee, niet in escaperoom De Heks van Zoetermeer. Daar is een goede heks ontvoerd door een slechte, en die heeft de lieve heks veranderd in een kikker. Kinderen kunnen haar terugtoveren en helpen ontsnappen.
Vanaf 8 jaar.

 

3. Kids Escape, Nijmegen

‘Als je iets anders wilt doen dan anderen, moet je het anders doen dan anderen.’ De excentrieke professor Schnitzel zit vol wijze raad, er is alleen één probleem: hij is plotseling verdwenen, en nu dreigt zijn grootste uitvinding verloren te gaan. Je snapt: op zoek naar zijn geheime laboratorium, ontrafelen kinderen het mysterie.
Vanaf 8 jaar.

 

4. Back to USSR, Amsterdam

De beroemde dr. Korobeynikov uit de Sovjet-Unie werkt aan de grootste uitvinding allertijden, maar is een tikkie vreemd. Zijn assistent kon niet tegen de zware druk en ging ervandoor. En nu zoekt hij iemand die zijn bijzondere werk tot een goed einde kan brengen – als je de proef doorstaat, tenminste.
Vanaf 10 jaar.

 

Lees ook:
Maak je kind blij dit weekend: 9x de leukste natuurspeeltuinen >

 

5. Space Lab, Schagen

In het NASA Training Center in Schagen is vooraanstaand ingenieur Nora Fontani dood aangetroffen. De laatste maanden werkte ze intensief aan artificial intelligence-project Luna, een computer die denkt en redeneert als een mens. Wat is er gebeurd? Jaloezie, liep ze iemand voor de voeten, of was er liefde in het spel? Space Lab is een Battle Room. Er is dus een kopie van de kamer aanwezig.
Vanaf 10 jaar.

 

6. Glow in the Dark, Purmerend

Heb je een slaapfeestje, blijken jullie allemaal dezelfde droom te hebben. In een glow in the dark-wereld vol kleuren en opdrachten. Witte kleding aan en gaan, dus. (Leuk: er zijn ook nog een western- en junglevariant)
Vanaf 8 jaar.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >